Kendte9. juli 2022

Tony Sirico er død

Skuespilleren, der er kendt fra "Sopranos", er død
Tony Sirico
Tony Sirico er nummer to fra højre.
 Foto: MEGA

Den amerikanske skuespiller Tony Sirico, der er bedst kendt for sin rolle som gangsteren Paulie "Walnuts" Gualteri i den populære tv-serie "The Sopranos", er død.

Det oplyser hans familie ifølge nyhedsbureauet AFP og andre medier.

Tony Sirico døde fredag på et plejehjem i Florida kort tid før sin 80-års fødselsdag.

I mange år havde han mindre roller på tv og i film, før han som 55-årig blev castet til den ikoniske rolle i "The Sopranos", som indbragte ham hæder og anerkendelse i form af to priser ved Screen Actors Guild Awards.

Han fik karrieren igennem tildelt roller som gangster og var blandt andet med i Martin Scorseses filmhit "Goodfellas" om et italiensk-amerikansk forbrydersyndikat.

Tony Sirico optrådte også i populære tv-serier som "Kojak" og "Miami Vice".

Gennem sin opvækst i Brooklyn i New York City var Tony Sirico ofte på kant med loven. Han blev anholdt 28 gange og tilbragte to gange tid i et fængsel.

I et interview med Los Angeles Times i 1990 fortalte han:

- Der, hvor jeg voksede op, forsøgte enhver fyr at gøre opmærksom på sig selv. Du skulle enten være tatoveret eller have et skudhul, sagde han.

Skuespilleren James Caan, der døde torsdag, var gennem mange år ven med Sirico.

- Han har været i stand til at romantisere sin fortid og bruge den som skuespiller. Det, du ser, er hans virkelige jeg. Han tilføjede bare en smule peber, lidt cayennepeber, for at pifte det op, har Caan sagt.

Skuespilleren Michael Imperioli, der spillede Christopher Moltisanti i "The Sopranos", hylder sin tidligere kollega.

- Jeg er stolt af at sige, at jeg lavede meget af mit bedste og sjoveste arbejde med min kære ven Tony. Jeg vil savne ham for evigt. Han er virkelig uerstattelig.

Sponsoreret indhold