Tør du? Nu genåbner verdens farligste sti

El Caminito del Rey har været skyld i flere dødsfald

El Caminito del Rey har været skyld i flere dødsfald

Foto: YouTubeLider du af højdeskræk, eller har du det med at snuble? Ja, så er en tur over gangstien El Caminito del Rey nok ikke noget for dig.

Men vovehalse med hang til et skud adrenalin glæder sig sikkert over, at gangstien i El Chorro-kløften i Malaga - som noget foruroligende kaldes verdens farligste - nu genåbner for vandre-interesserede efter at have været lukket siden 2001.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Livsfarlige slanger passer på børn

El Caminito del Rey - som oversat betyder 'Kongens lille Vej' - har længe været berygtet, fordi den har krævet flere menneskeliv. I perioden 1999-2000 var der således fire dødsfald på den omkring tre kilometer lange rute over floden Guadalhorce i El Chorro-kløften i Malaga.

Dødsfaldene skyldtes blandt andet, at stien var i yderst ringe forfatning, og at stiens betongulv flere steder var smuldret væk, så vovehalsene måtte hoppe mellem de blotlagte metalstolper.

LÆS OGSÅ: Miley Cyrus: Derfor er internettet farligere end stoffer

Dødsfaldene og stiens dårlige forfatning fik den spanske regering til at lukke gangstien af i 2001 - og tre år senere begyndte et stort renoveringsprojekt på broen.

Og nu er renoveringsarbejdet så færdigafsluttet - og broen har endda fået en ekstra sikkerhedsforanstaltning.

I dag er der således påsat et gelænder hele vejen rundt. Før måtte vovehalsene sørge for at være fastspændt med en sikkerhedsline for ikke at falde de omkring 100 meter ned.

LÆS OGSÅ: Viser denne video pitbull-hundens sande natur?

Meeen… det er dog stadig med at holde tungen lige i munden, hvis du vil på en hyggelig vandretur over El Caminito del Rey. Stien er nemlig stadig kun omkring én meter bred - og flere steder hænger man stadig på siden af en stejl klippevæg med en brusende flod under sig.

Gangbroen åbner 29. marts i år. God tur!

Hvis du er én af dem, der umiddelbart tænker 'nej tak', så kan du få en virtuel rundtur her:


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close