Kendte19. april 2023

Tobias Rahim trækker overskrifter i udlandet: Bliver kaldt et fænomen

Tobias Rahim har ramt det amerikanske "New York Times", der skriver om den "finurlige" 33-årige sanger
Tobias Rahim trækker overskrifter i udlandet
Tobias Rahim er nu blevet bemærket af udlandet, og det har kastet en artikel af sig hos et af verdens mest berømte medier.
 Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Tobias Rahim har i den grad skabt sig et navn i Danmark, hvor han i 2022 blev den mest googlede person, og den 1. april optrådte han så for en udsolgt Royal Arena.

Før i tiden har han forsøgt at slå igennem i udlandet, men det er først nu, hvor han ligger i toppen af de danske hitlister, at han tilsyneladende blevet bemærket i udlandet - og så af et af verdens mest kendte medier.

I hvert fald har en journalist fra New York Times kastet sig over "Stor mand"-sangerens historie, og skrevet en lang artikel om "fænomenet" Tobias Rahim i forbindelse med hans koncert i Royal Arena.

I artiklen kommer journalisten Alex Marshall både omkring publikums betagelse af den "finurlige" sangere, Rahims nøgenfoto-projekt, og hvordan det danske sprog også kan lyde smukt, når det bliver sunget.

Det leder samtalen hen på et muligt gennembrud i udlandet.

- Jeg elsker verden, og jeg føler virkelig en trang til at interagere med verden, men jeg elsker også at lave musik her, siger Tobias Rahim i interviewet.

Mens vi i Danmark har vænnet os til ordlyden i Rahims sange, så er der måske nogle i udlandet, der får kaffen galt i halsen eller løfter et øjenbryn, når de læser oversættelsen af "Når sjælen kaster op", der oversættes til "When the Soul Vomits" og undrer sig over sangtitlerne, der er oversat til "Big Man" og "When Men Cry".

Sponsoreret indhold