Kendte 3. marts 2022

Tobias Hamann har fået veninden i sikkerhed: - Den nemmeste beslutning i hele verden

”Bagedyst”-vinderen er kommet sikkert frem til en kammerat i Polen, efter at have hentet sin ukrainske veninde Olga – og hendes to døtre – ved grænsen til det krigsramte Ukraine
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mange danskere spekulerer i disse dage over, hvordan de bedst kan hjælpe Ukraine, som for en uge siden blev invaderet af russiske soldater.

Nogle sender tøj eller penge, mens andre ligefrem beslutter sig for at tage til landet for at kæmpe – men for den 33-årige silkeborgenser Tobias Hamann tog det ikke mange overvejelser at beslutte sig for at tage bilen til grænsen for at hente sin veninde og hendes børn.

- Da Olga skrev, om jeg ville køre hende og hendes to døtre væk fra Ukraine, var det den nemmeste beslutning i hele verden, skriver Tobias Hamann i et opslag, der mest af alt fejrer, at han har fået den lille familie i sikkerhed.

Artiklen fortsætter under opslaget:

Hamann, der vandt DR’s ”Den store bagedyst” i 2014, pakkede bilen den 1. marts og satte kurs mod grænsen mellem Polen og Ukraine, hvor han skulle mødes med familien, der har forladt deres hjem.

- Verden er urimelig

Hans ukrainske veninde Olga mødte han i 2010, og de har holdt kontakten lige siden, ligesom Tobias også har været på besøg hos hende og døtrene flere gange i løbet af årene.

- Vi mødtes ved grænsen sent i går aftes, og i dag har vi kørt vestpå gennem Polen, skriver han videre i oplsaget, hvor han desuden takker sin ven Jens Martin Gammelby, der gav frokost i Polen.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: Peter Grosen

"Bagedyst"-Tobias har været venner med ukrainske Olga i 12 år. Nu har han hentet hende og familien til Danmark. (Foto: Peter Grosen)

Hamann skriver, at han og den ukrainske familie har sovet i Tyskland i nat, og at planerne er at fortsætte til Danmark i løbet af torsdagen.

- Verden er urimelig. Hjælp hvor du kan, lyder hans opfordring.

Den berejste ”Bagedyst”-stjerne fortalte til Ekstra Bladet kort efter afrejse mod den ukrainske grænse, at Olga og hendes døtre kunne overnatte hos hans forældre i Jylland, og ellers var der også plads hos ham i København.

- Der er så meget kærlighed i vores land, der er så mange der skriver, de gerne vil hjælpe, det er stærkt, fortalte han til avisen.

Du kan følge med i SE og HØRs dækning af krigen i Ukraine her.

Sponsoreret indhold