Kendte 9. juni 2019

Tobias Hamann er blevet fyret

Tobias Hamann, der er kendt fra "Den store bagedyst", er kommet i kraftig modvind på de sociale medier. Nu er han blevet fyret
(Foto: Peter Grosen)

Tobias Hamann var blevet hyret til at lave reklame for møbelfirmaet Formel A, men det er nu slut.

Den tidligere "Bagedyst"-deltager er blevet opsagt, efter han har lavet en reklame for møbelfirmaet, der har fået flere følgere til at rase.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Billedet, der har fået folk til at blive vrede, viser stjernen i en kjole foran en af virksomhedens sofaer, hvor han jonglerer med en appelsin og skriver til opslaget:

"Derfor er det mig en gåde, hvordan jeg kunne ende som appelsinjonglerende trans i min kærestes blomstrede sommerkjole… Måske fordi farverne passede så godt sammen, måske pga. den frie tid, vi lever i," skrev stjernen til opslaget, der nu er slettet.

LGBTQ-samfundet og flere følgere er blevet vrede over opslaget.

Amanda Lilholt, der har designet sofaen, skriver i en SMS til B.T., at hun tager afsstand for opslaget.

"Det er vigtigt for mig at slå fast, at både jeg og Formel A tager skarpt afstand fra enhver krænkelse af minoritetsgrupper, herunder Hamanns opslag i går," skriver Amanda Lilholt.

Tobias Hamann har selv været ude og forklare sit opslag på sin Instagram.

"Jeg skrev, at jeg følte mig som trans, og det er der mange, der har stejlet på. Det var jo bare en følelse, jeg blev ramt af, det var jo ikke fordi, jeg blev trans af at have den på," skrev han og fortsætter:

"I kan jo i princippet ikke vide, om jeg er blevet transkønnet i løbet af natten, om det er sådan, jeg føler mig. Og det er egentlig ret diskriminerende at tænke over. Har I tænkt over det?," skriver Tobias.

Tobias Hamann vandt den "Den store bagedyst" tilbage i 2014, hvor han efterfølgende har arbejdet som vært, influencer og hypnotisør.

Sponsoreret indhold