Kendte29. marts 2023

Tjenere lockoutet fra brødrene Prices restaurant i Tivoli

En konflikt om minimumløn til uuddannede tjenere har sendt medarbejdere i restauranterne Brd. Price og A Hereford Beefstouw i Tivoli hjem
Har man planer om at spise på brd. Price i Tivoli, bliver man ikke betjent af et 3F-medlem. De har fra dags dato fået at vide, at de ikke får løn for at arbejde, efter at overenskomstforhandlinger er brudt sammen.
Har man planer om at spise på Brd. Price i Tivoli, bliver man ikke betjent af et 3F-medlem. De har fra dags dato fået at vide, at de ikke får løn for at arbejde, efter at overenskomstforhandlinger er brudt sammen.
 Foto: Martin Høien

Alle ansatte på Brd. Price og A Hereford Beefstouw I Tivoli, som er medlem hos 3F, er fra dags dato udelukket fra deres arbejde.

Det skriver 3F København i en pressemeddelelse.

Grunden til lockouten er uenighed om lønnen hos de ufaglærte i restauranterne.

Ifølge 3F vil den nye aftale betyde en markant dårligere løn til dets medlemmer, og derfor er forhandlinger mellem restauranternes brancheorganisation Horesta og 3F Privat Service, Hotel og Resturation (PSHR) brudt sammen.

– Ifølge 3F Privat Service, Hotel og Restauration (PSHR) vil ejerne bag Brdr. Price-restauranter, Dragsholm Slot, Jørgensens Hotel i Horsens og A Hereford Beefstouw-kæden med undtagelse af deres restaurant i Aarhus have en ny overenskomst, hvor der skæres knap 11.000 kroner af de fuldtidsansatte ufaglærte tjeneres månedsløn.

– Det svarer til en lønnedgang på 30 procent, skrev Fagbladet 3F tilbage i februar.

Men det billede er den anden part ikke enig i.

Det skriver B.T., der har snakket med Katia Neumann Østergaard. Hun har forhandlet på vegne af restauranterne og er talsmand for Brdr. Price og Dragsholm Slot.

Hun forstår derimod ikke, hvordan 3F kan forsvare det nuværende system.

– Ufaglærte tjenere, der kommer ind direkte fra gaden, skal have en mindsteløn som er nøjagtig den samme som den tjener, der har stået i lære i tre år og otte måneder og taget en erhvervsfaglig uddannelse. Mindstelønnen er nøjagtig den samme, og den er ovenikøbet 12 kroner højere end den er for en faglært kok. Det lønsystem må vi simpelthen ændre. Og det skal ændres, hvis vi skal fortsætte forhandlingerne, siger hun til mediet.

Dermed kan 3F-medlemmer, som arbejder på restauranterne i Tivoli, altså godt droppe at tage på arbejde i morgen, da de ikke vil blive betalt, indtil der er indgået en aftale om en ny overenskomst.

Katia Neumann Østergaard understreger til B.T., at restauranterne har garanteret alle nuværende medarbejdere, at de ikke kommer til at gå ned i løn.

Sponsoreret indhold