Kendte20. august 2023

Tine Gøtzsche lagt ned af hofteoperation: Mads er min støtte

Tine har fået en ny hofte, så sommeren har ikke været til de helt store badutspring. Heldigvis har hun haft sin forlovede Mads og sin søn, Jakob, ved sin side
Tine Gøtzsche
Tine Gøtzsche er heldigvis på højkant igen efter en smertefuld sommer på langs.
 Foto: Heidi Maxmiling

LÆS OGSÅ: Kristian Bech om tv-exit: - Det var rimelig forudsigeligt

For fem år siden fik Tine Gøtzsche, 56, en ny hofte, og denne sommer kom turen så til den anden hofte.

Den tidligere tv-vært, der lige nu er aktuel i TV 2’s ”Forræder”, begyndte derfor sin sommerferie med en operation.

– Jeg er selvstændig, så jeg må lægge sådan noget, når butikken er lukket, og jeg har ikke så meget at lave om sommeren, så det var genialt udtænkt, synes jeg. Jeg tog fri hele juli, fortæller Tine.

Hasteindlagt

Men så var hun uheldig.

– Jeg drejede mig forkert, imens jeg var i bad, og det gjorde latterligt ondt! siger hun og tilføjer, at hun heldigvis havde en veninde ved sin side til at assistere med badet, der kunne hjælpe i det smertefulde øjeblik.

– Jeg blev hentet med ambulance og indlagt, for jeg kunne ingenting. Man kan intet, når det ene ben hænger og dingler. Jeg fik sat hoften på plads, og jeg var der en nat, inden jeg kom hjem, siger hun.

Tine Gøtzsche
Når vejret har været til det, har Tine nydt at ligge i haven til huset ved Hjørring med benet oppe og en god bog i hænderne.
 Foto: Privat

Der gik fem dage, og Tine tænkte ved sig selv, at den hofte nok var ved at være OK. Men så var hun uheldig igen.

– Den gik af led, imens jeg sov om natten. Da jeg løftede numsen for at vende mig, hoppede den ud af sig selv. Det har været det mest trælse, at det skete, imens jeg sov – altså ud over, at det gjorde ondt. For det gjorde ikke noget godt for min nattesøvn … Min mand lå i sengen ved siden af mig. Han fløj op som en raket. Der var ikke så meget tvivl fra hans side om, at der var sket noget!

Og så blev hun hasteindlagt igen.

Plejet af Mads og søn

Tine fik foretaget operationen i Nordjylland, selv om hun til daglig bor i København. Hun og hendes forlovede, forfatter Mads Nygaard, har et hus ved Hjørring, og her har hun brugt sommeren til at komme sig.

– I København bor jeg på tredje sal i en bygning uden elevator, så jeg tog op til vores hus i Nordjylland. Der er også en have, jeg kunne komme ud i uden at skulle ned fra tredje sal. Og det har været rart, at jeg har kunnet komme ud at ligge i haven og gå en tur på græsplænen. Men der er ikke sket så meget. Det har været en rigtig lortesommer!

Undervejs har Mads været hendes store støtte.

Mads Nygaard og Tine Gøtzsche
Siden 2020 været Tine forlovet med Mads Nygaard. Selv om de ikke er gift endnu, kalder hun ham sin mand.
 Foto: Birger Storm

– Min dejlige Mads bør modtage et ridderkors for at have stået denne sommer igennem med mig og oven i købet være vågnet i et strålende humør hver eneste dag, skrev hun forleden.

Også hendes søn, Jakob, har stået sin mor bi over sommeren.

– Både Jakob og Mads har været indstillet på, at det blev sådan en sommer, hvor jeg ikke kunne noget. Jakob var med i Nordjylland – han har hentet og bragt og hjulpet med at hente vand og kaffe – men han er 20 år, så han har været frem og tilbage.

Fri for krykkerne

Tine er vendt hjem efter en stillesiddende sommer.

– Jeg er kommet hjem til København, og jeg kan gå hjemme uden krykker nu. Jeg går op ad trapperne med det raske ben, og det andet følger bare med. Så jeg får et utroligt spændstigt venstre lår!, siger hun og ler og tilføjer:

– Det er også min træning, at jeg går op ad trapperne.

Tine Gøtzsche og Mads Nygaard
Parret nyder livet sammen i Nordjylland, når de er der.
 Foto: Jesper Sunesen

Hun regner med, at det går fremad nu.

– Lægerne regner ikke med, at hoften hopper ud igen, for nu er der gået tre uger. Og jeg passer meget på. I seks uger skal jeg sørge for, at min fod vender den rigtige vej, og at jeg ikke strækker min hofte. Og jeg skal være forsigtig med at vende mig. Så jeg går lidt foroverbøjet og med foden indad. Jeg ligner en 96-årig, når jeg går på den mærkelige måde …

Vilde ”Forræder”-dage

Siden, hun stoppede på tv, har Tine Gøtzsche arbejdet som ordstyrer og foredragsholder, og hun er så småt vendt tilbage til arbejdet.

– Jeg skal først ud senere på måneden, men ellers har jeg kontor derhjemme, hvilket jo er lækkert lige nu. Jeg arbejder måske ikke helt så meget, for jeg kan godt mærke, jeg er lidt træt. Om et par uger begynder arrangementerne, og det kan jeg godt klare.

Der er ikke mere tv på plakaten, men ”Forræder”, som blev optaget i marts, kører på TV 2 et stykke tid endnu.

Tine Gøtzsche
– Lige nu går jeg og slår folk ihjel på tv, siger Tine om sin medvirken i ”Forræder”.
 Foto: Lotta Lemche/TV 2

– Det var en kæmpe oplevelse, og alle var så søde. Vi skal også mødes privat. For når man røg ud, skulle man bare hjem, så vi har lidt et behov for at mødes og snakke med hinanden – ”Hvad skete der egentligt, og hvad sagde du egentligt?”. Jeg er glad for, at jeg var med, men det var eddermame hårdt! Mentalt hårdt, siger hun.

– Det er det mest intense, jeg har prøvet. Det var nogle vilde dage! Vi var 18 og blev færre og færre, og vi var på stedet 24 timer i døgnet. Man kunne ikke bare gå en tur i Faaborg, og vi kunne kun kommunikere med hjemmefronten en halv time om dagen. Vi havde ikke telefoner, og vi var hele tiden overvåget. Hver gang, vi skulle spise og ikke havde mikrofoner på, sad der en vagt og holdt øje med, at vi ikke konspirerede og lavede planer for programmet uden kamera på.

Oscar Bjerrehuus, Tine Gøtzsche og Johannes Nymark
Selv om "Forræder" er optaget, så ses deltagerne også privat - f.eks. troppede Tine op til Danish Fight Night i maj sammen med Oscar Bjerrehuus, 22, og Johannes Nymark, 37.
 Foto: Dan Mariegaard

Tine vidste, hun var forræder, og det betød, at hun fra dag ét vidste, at hun skulle passe på, hvad hun fik sagt. Hun var på mentalt overarbejde, fra hun stod op, til hun gik i seng. Heldigvis havde hun selv medbragt lidt adspredelse:

– Mit eneste øjeblik, jeg slappede af, var, når jeg var på mit værelse alene, og gudskelov havde jeg mit strikketøj, og jeg sad og kiggede lidt ud af vinduet. Jeg har aldrig prøvet noget så intenst!

Sponsoreret indhold