Kendte 11. maj

TikTok-trend gør grin med Amber Heard

Det sociale medie TikTok sletter lede memes i ét væk, men er stadig proppet med parodier på Amber Heard i retssagen mod Johnny Depp
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mens Amber Heard og Johnny Depp kæmper mod hinanden i en retssal i Virginia, har internettet efterhånden valgt side allerede.

Også på TikTok er det Johnny Depp, der får størst medhold og sympati, men samtidig er der startet en trend på det sociale medie, hvor brugerne gør grin med Amber Heard.

Amber Heard indtog for første gang vidneskranken i sidste uge, og lydbidder fra hendes udsagn bliver nu flittigt brugt til at parodiere skuespillerinden.

– Jeg var på vej ud af soveværelset, han slog mig hen over ansigtet, og jeg vendte mig og så på ham. Og jeg sagde: "Johnny, du slog mig. Du har lige slået mig", siger Amber Heard i optagelsen, der bliver brugt igen og igen på TikTok.

Artiklen fortsætter under billedet …

Foto: MEGA/Jim Lo Scalzo/EPA/Ritzau Scanpix

Amber Heard brød sammen adskillige gange under høringen i den opsigtsvækkende retssag mellem hende og eksmanden Johnny Depp. Foto: MEGA

Blandt andet har brugeren heyitsgingerandpepper, som har knap 868.000 følgere, lavet en parodi med kattene Ginger og Pepper, der rekonstruerer hændelsen mellem Amber Heard og Johnny Depp.

Videoen har i skrivende stund 16 millioner visninger og 19.000 positive kommentarer.

Artiklen fortsætter under videoen …

Der er dog også en del mindre cute videoer end parodien med kattene.

Mange af dem ser ud til at lave sjov med et forhold, der angiveligt har været fyldt med misbrug – ved at udspille voldelige handlinger.

Kigger man på de højest rangerede videoer, der bruger lydbidden, er det ofte mænd, der lader som om de slår en kvinde i ansigtet. En af dem er klædt ud som Johnny Depps rolle i "Pirates of the Caribbean" og slår en kvinde klædt i tøj lignende det, Amber Heard har på i retten.

Flere af videoerne har over 10 millioner visninger.

Artiklen fortsætter under billedet …

Foto: Nipi/Backgrid/Ritzau Scanpix

Retssagen mellem Amber Heard og Johnny Depp fortsætter, og senest kunne skuespillerinden eksplicit berette om, hvordan Depp ofte besvimede efter misbrug af stoffer. Foto: Nipi/Backgrid/Ritzau Scanpix

– Trenden er totalt demoraliserende og nedgørende over for alle overlevere af vold, over for alle mennesker, over for alle, der mener, at alle overlevere burde blive behandlet med medfølelse og retfærdighed, siger Maureen Curtis fra Safe Horizon, der hjælper voldsofre, til Rolling Stone.

Hun mener, at alle videoerne, der gør grin med Amber Heards vidneudsagn ved at skildre vold, burde fjernes fra TikTok.

– Det er fornærmende at lægge den slags på TikTok for sjov.

Det er ikke lykkedes SE og HØR at komme i kontakt med TikTok, men til magasinet Rolling Stone fortæller det sociale medie, at det har fjernet flere videoer, der bruger lydbidden, fordi de går imod TikToks forbud om indhold, der er virker nedsættende over for ofre for voldelige tragedier, som det lyder.

Der lægger dog stadig mange videoer på platformen, som ser ud til at bryde reglerne om ikke at mobbe og chikanere andre eller promovere, normalisere eller glorificere ekstrem vold eller lidelse.

Sponsoreret indhold