Kendte24. februar 2021

Tiger Woods storhed og fald: Her er alle skandalerne

Superstjernen Tiger Woods trækkker igen overskrifter med et biluheld - læs alt om hans storhed og fald her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tigerwoodsslag.jpg
 Foto: MEGA

Han var den største golfspiller - et verdensomspændende fænomen - og så var han en sort mand i en sport, der var domineret af hvide.

Det er få mennesker på kloden, der ikke kender 45-årige Tiger Woods.

Med god grund, fristes man til at sige, eftersom Eldrick Tiger Woods første gang var på nationalt tv, da han var to år gammel i 6. oktober 1978. Samtidig slog han alle rekorder for, hvor mange penge sportsstjerner fik for reklamer.

Men storheden har også fået sig flere knæk. Det seneste er et voldsomt biluheld, hvor stjernen måtte skæres fri.

https://imgix.seoghoer.dk/mega735293_001.jpg
 Foto: MEGA

Det vides i skrivende stund ikke, hvor voldsomme skader Tiger Woods har pådraget sig. Foto: MEGA

I forbindelse med ulykken er bilen desuden rullet om på taget. Ulykken kommer kun måneder efter en stor dokumentar på HBO, hvor Woods op- og nedture blev kortlagt.

Og for at gøre det endnu værre, lignede det, at Golfstjernen endelig var tilbage på hægterne i sin sport og klar til at vinde de store mesterskaber igen.

De mange skandaler

Berømmelsen og den næsten utrolige succes viste første gang sin bagside i 2009, da livet begyndte at falde fra hinanden for Woods.

Konen, den nu 41-årige Elin Nordegren, havde fundet ud af, at hendes mand var hende utro.

https://imgix.seoghoer.dk/tigerogelin.jpg
 Foto: Mega

Parret var billedet af det perfekte, før hemmelighederne begyndte at vælte ud af skabet. Foto: Mega

Sagaen om en af verdens mest succesfulde sportudøvere er blevet højaktuel, efter HBO har udgivet første afsnit i dokumentarserien "Tiger". Her kommer man tættere på idolet end nogensinde før.

smadrede bilen og ægteskabet

Nogle dage forinden 27. november 2009 havde sladderbladet National Enquirer kørt historier om en affære mellem Woods og den kvindelige natklubejer Rachel Uchitel.

Historien havde angiveligt fået Elin Nordegren til at udspørge sin mand og havde startet et skænderi.

27. november kørte Tiger Woods galt klokken 02.30 om morgenen på vej ud af sin egen indkørsel i Orlando, Florida, USA.

Han kørte igennem nogle bukse og endte med at smadre sin SUV ind i en brandhane. Elin Nordegren hørte braget og løb ud på vejen, hvor hun med en golfkølle smadrede bilens rude og fik trukket Tiger ud.

Han svævede i bevidstløs tilstand - han var ikke beruset, men havde taget smertestillende Vicodin-piller.

Politiet ankom, hvor politichefen Daniel Saylor senere fortalte om episoden til Associated Press.

- Han mumlede, men han sagde ikke noget sammenhængende.

pressen lugter blod

Tabloid-aviserne i guds eget land havde for alvor fået færden. Det ærke-amerikanske idol var ikke så ren, som han gerne ville have verden til at tro.

To dage efter ulykken kom Tiger Woods med en udtalelse på sin hjemmeside, hvor han undgik rent faktisk at adressere både beskyldninger og ulykke.

"Det her er en privatsag, og sådan vil jeg gerne beholde det. Selvom jeg forstår, at der er offentlig nysgerrighed, så er de mange falske, ufunderede og direkte skadelige rygter uansvarlige over for min familie og mig selv," lød udmeldelsen.

Samme dag havde mediet Us Weekly dog en nyhed, som må siges at fungere som benzin på det bål, Woods forsøgte at slukke.

https://imgix.seoghoer.dk/tigerwoodsrachelutitel.jpg
 Foto: Mega

Rachel Uchitel stod frem med sin historie om Tiger Woods. Hun solgte den senere til diverse blade og tv-kanaler. Hun er også med i HBO's nye dokumentar. Foto: Mega

Her stod den dengang 24-årige Jaimee Grubbs frem og fortalte, at hun havde haft en 31-måneder lang affære. Med historien var en besked fra Jaime Grubbs telefonsvarer, som skulle være fra Tiger Woods.

I beskeden beder han hende om at ændre sin telefonsvarer, sådan at man ikke hører hendes navn, men bare får at vide hvilket nummer man har ringet til.

Det, at Grubbs stod frem, startede en lavine af tidligere elskerinder, der stod frem i pressen. New York Post havde Tiger Woods på forsiden i 20 dage i træk. Den blev dækket mere intenst end 9/11-angrebene.

jeg har svigtet

Der kom endnu en udtalelse fra Woods - denne gang mere klar i spyttet.

"Jeg har svigtet min familie, og jeg fortryder inderligt mine fejl. Jeg har ikke været tro mod mine værdiger og den opførsel, som min familie forjterner. Jeg er ikke uden fejl, og jeg er ikke i nærheden af perfekt. Jeg er i gang med at bearbejde min opførsel og nederlag bag lukkede døre sammen med min familie," skrev stjernen.

To uger efter den meddelelse kom endnu en pressemeddelelse, hvor han direkte sagde, at hans utroskab havde skadet dem, han holdt af.

I februar 2010 blev der afholdt en pressekonference, hvor Tiger læste en udtalelse op og svarede på spørgsmål. Nu var alt det beskidte vasketøj til offentligt skue og den på det tidspunkt største stjerne i USA ødelagt.

"Jeg var illoyal, jeg havde affære, og jeg var utro. Hvad jeg gjorde var uacceptabelt."

Samtidig blev det meldt ud, at Woods tog en pause fra golf på ubestemt tid.

https://imgix.seoghoer.dk/tigerwoodsmugshotdui.jpg
 Foto: Mega

Tiger Woods havde igen en dårlig oplevelse i bilen i 2017, da politiet fik fat i ham, mens han var påvirket. Både billede og video gik verden rundt. Foto: Mega

familielivet brast

Allerede i marts 2010 var Tiger Woods tilbage pån grønsfæren, men han var bestemt ikke den samme.

Tryllestøvet var forsvundet og stjernen endte med en 4. plads i Masters-turneringen.

Elin Nordegren blev skilt fra Tiger i august 2010. Også en hel del sponsorer forlod golfstjernen, heriblandt General Motors og Gatorade - dog stod Nike fast.

Langsomt begyndte Woods at kæmpe sig tilbage mod toppen, hvor han stadig fik flotte placeringer blandt verdens bedste.

https://imgix.seoghoer.dk/tigerogcharlie.jpg
 Foto: Mega

Tiger Woods og det ene af sine børn, Charlie. Woods har brugt en hel del mere tid sammen med sine børn, efter han brød sammen i offentligheden. Foto: Mega

Nedturen var dog ikke slut. 29. maj 2017 fandt politiet Tiger Woods bevidstløs i førersædet på sin Mercedes. Han var påvirket af blandt andet Xanax og det aktive stof i marijuana THC, men ikke alkohol.

Han fik dog stadig en spritdom og samtidig blev billeder og video af afhøringen offentliggjort.

Han var dog trods sin yderligere nedtur tæt på at vinde 2018 Open ved Carnoustie.

Og blot syv måneder efter det vandt han sin 15. major titel. Det er en af de meget få rekorder, som Tiger Woods stadig ikke har slået. Det er fortsat Jack Nicklaus, der med 18 majors har den absolutte verdensrekord.

Den sidste side er dog ikke skrevet i bogen om Tiger Woods.

Manden er 45 år gammel og i god form - hvorvidt den afslørende dokumentar på HBO bliver en fordel eller en ulempe vil tiden vise.

Sponsoreret indhold