Kendte 3. april 2020

"Tiger King"-stjerne: Det var langt værre, end I kan forestille jer

Filmskaberen Rick Kirkman fortæller nu, at det kun var toppen af isbjerget, vi fik at se i Netflix-serien "Tiger King"
(Foto: Netflix)

Hvis du har set Netflix-dokumentaren "Tiger King", så ved du, at Joseph Allen Maldonado-Passage, bedre kendt som Joe Exotic, gør sig uvenner med særligt to personer, før han ender bag tremmer. 

Den ene og mest oplagte værende ærkerivalen Carole Baskin, som stædigt fastholder at have et helt andet syn på dyreopdræt end Joe.

Men så sandelig også hans gamle samarbejdspartner og producer på eget 'show', Rick Kirkham. 

Faktisk er det Rick, der åbner hele ballet i starten af den hypede Netflix-serie. 

- Skal jeg starte med begyndelsen? Åh, det var en skør begyndelse. 

Han var ond

Nu løfter Kirkham sløret for alt det, vi ikke fik set i de syv afsnit om det gakkede GW Zoo og folkene, der både boede og arbejdede der. 

- Man får oveni købet lidt sympati for den mand (Joe Exotic red.) Men vi får faktisk slet ikke mulighed for at se, hvor ond han egentlig kunne være, fortæller han til David Spade i internetshowet "Lights Out", før han fortsætter: 

- Både overfor dyr og mennesker. 

Rick Kirkham arbejdede for Joe Exotic som hans private producer i et år, sideløbende med sit eget projekt der skulle portrættere folkene i tigerparken. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dog mistede Kirkham sine optagelser i en voldsom brand efter en skænderi om rettigheder mellem ham og Joe.

Studiet og materialerne brændte, men det samme gjorde back-up-optagelser, hvorpå Joe angiveligt skulle have dræbt dyr i morskab. 

- Der var måske en tiger, han ikke lige brød sig om. Så gik han altså bare frem til den og skød den i hovedet, siger han til Spade, som også fortæller en historie om en kvinde, der engang afleverede sin elskede hest hos Joe, der aflivede den i det øjeblik, kvinden var kørt derfra. 

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Netflix)

Joe Exotic har nærmest fået status som kulturelt fænomen efter serien "Tiger King" 

Måtte gå til psykolog

Men efter det ene år i folden hos Exotic og utallige uenigheder om rettigheder - som resulterede i den mistænkelige brand af tv-studiet - krævede det yderligere et halvt for Rick at komme sig over opholdet. 

- Jeg måtte gennemgå et halvt års terapi, skal jeg sige dig. Både på grund af de ting, jeg oplevede der, men også mine indre følelser for det, jeg havde lavet, fortæller han. 

For produceren, der nu er bosat i Norge, har det været en syret oplevelse at se "Tiger King", ligesom det er yderst uvant for ham at få i kiosken og se sit ansigt på forsiderne af aviserne, helt omme på den anden side af kloden. 

- Du kan ikke foresille dig hvilket trip det er, at se tilbage på det år. Du ville ikke kunne sætte dig ind i det her. Man bor i en campingvogn med tre andre, du kan høre brøl fra løver hele natten. Det er en meget unik oplevelse at leve i en beskidt, klamt zoo, fortæller han. 

I interviewet kommer Rick også ind på Joes fascinerende måder at få arbejdskraft ind i GW Zoo, han seksualitet, som han ifølge Rick slet ikke er så sikker på, hans tidligere arbejdsgivers nye liv i fængslet, og sine erfaringer med at spise gammelt kød fra Walmart-lastbilen. 

Ligesom han indrømmer, at der er ting, han selv fortyder:

- Jeg forestiller mig, at når jeg en dag skal møde Vorherre, så kommer han til at stå og sige: Jeg ville gerne have lukket dig ind, hvis det ikke havde været for "Tiger King", griner han.  

Du kan se hele interviewet her: 

Sponsoreret indhold