Kendte23. marts 2018

Gæster slog alarm: Tiger gik amok i Københavns Zoo

Gæsterne i Københavns Zoo blev i går vidne til nogle dramatiske scener, da havens nye hantiger gik til angreb på en fem år gammel huntiger. Selv om dyrepasserne nåede frem, stod huntigerens liv ikke til at redde – og hun blev dræbt af den anden tiger
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tiger1.jpg
 (Foto: Københavns Zoo)

Gæsterne i Københavns Zoo blev torsdag vidne til særdeles blodige scener, da de kom forbi tiger-indhegningen i den populære have.

For pludselig gik havens nye hantiger til angreb på en fem år gammel huntiger – og selv om gæsterne hurtigt slog alarm, og selv om dyrepasserne hurtigt ankom til stedet, stod huntigerens liv ikke til at redde.

Da de zooansatte kom, var den fem år gammel tiger således allerede død.

Det skriver Københavns Zoo i en pressemeddelelse.

Hantigeren var ankommet til København fra en zoo i Moskva for blot tre uger siden. De sidste to uger har hantigeren gået sammen de to hunner i haven – uden problemer.

Derfor er det pludselige drab også kommet bag på divisionschef Lars Holse, der sammen med dyrepasserne har fulgt introduktionen af de tre tigre tæt.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tiger_0.jpg
 (Foto: Københavns Zoo)

Torsdag gik en hantiger til angreb og dræbte en huntiger i Københavns Zoo. Foto: Københavns Zoo

- Tigrene har været gennem et helt normalt introforløb, hvor de først har fået lov at møde hinanden gennem tremmerne og dernæst i anlægget for et par uger siden. Der har ingen tegn været på særlig aggressiv opførsel, og det er desværre ikke til at sige, hvad der har udløst slagsmålet, fortæller han i pressemeddelelsen fra Københavns Zoo.

Af sikkerhedsmæssige hensyn vil de anden huntiger og hantigeren det næste stykke tid være adskilt, men planen er, at de på sigt skal gå sammen igen.

- Introduktionsforløbet går tilbage til udgangspunktet, og vi begynder nu helt forfra i forhold til sammenlukning af de to tigre, forklarer divisionschef Lars Holse i pressemeddelelsen.

- Alle zoologiske haver oplever, at deres rovdyr kommer i slagsmål, men det sker heldigvis meget sjældent, at det er med dødelig udgang. Hantigeren handler ud fra sit instinkt, og det fik altså en fatal udgang i dag, siger han afslutningsvis i pressemeddelsen.

Sponsoreret indhold