Kendte17. april 2024

Tidligere forsvarsminister Carl Holst er blevet blind

Et stort handicap har ramt den 53-årige tidligere forsvarsminister Carl Holst
Carl Holst og hustruen Lone har tre voksne børn; to sønner og en datter
Carl Holst og hustruen Lone har tre voksne børn; to sønner og en datter
 Foto: Mikael Rieck

Dansk Blindesamfund har fået et nyt medlem. Det er tidligere forsvarsminister Carl Holst, 53, der er blevet ramt af øjensygdommen NAION, som er uhelbredelig.

- Jeg er helt blind på det ene øje og har ti procent syn tilbage på det andet. Heldigvis siger lægen, at det ikke bliver værre, siger den tidligere Venstre-politiker til SE og HØR.

Det er mindre end to år siden Carl Holst for første gang mærkede, at synet blev dårligere. Borgere i hjembyen Rødding bemærkede, at han pludselig ikke hilste mere, idet han ikke så dem, og derfor valgte han i første omgang at fortælle de lokale medier om sin situation.

- Selvfølgelig har jeg dage, hvor det bare er træls. Men jeg vælger at skue fremad. Jeg kan alligevel ikke gøre noget ved det. Og når jeg på podcast hører forfatteren Knud Romer fortælle om sin tilværelse med et synshandicap, så virker det som en meget stor inspiration for mig. Så går det op for mig, hvor godt jeg har det i forhold til ham.

Carl Holst og hustruen Lone har tre voksne børn; sønnerne Mads og Magnus på 25 og 23 år samt datteren Maja på 20 år.

- Med den smule syn, jeg har tilbage, kan jeg kun se konturerne af mine børn, men heldigvis er jeg blevet bedre til at bruge min hørelse, så jeg kan identificere, hvem der er hvem.

Carl Holst genopstillede ikke ved folketingsvalget i 2019 og selv om han i dag stadig stemmer på Venstre, så er han ikke længere aktiv i politik.

- Det skyldes ikke mit manglende syn. Jeg mistede simpelthen lysten. Om jeg så fik radarsyn, så ville det ikke bringe mig tilbage i politik, siger den tidligere minister, amtsborgmester og regionrådsformand.

Sponsoreret indhold