Kendte25. januar 2022

Thomas og Bents sidste tur: Vemodigt farvel

De to nationalkommentatorer slukker endegyldigt mikrofonen efter 19 års samarbejde
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når EM i håndbold slutter søndag den 30. januar, er det forhåbentlig med lyden af to kommentatorer, der kan juble over endnu en dansk omgang guldmedaljer.

Men når trofæet er løftet, og turen går hjem til Danmark igen, skilles Thomas Kristensen og Bent Nyegaards veje for bestandig. Par nummer et inden for dansk håndboldkommentering skal ikke længere være lyden af håndboldhal i de danske stuer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/haandbold_6.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Efter EM går Thomas Kristensen over til at koncentrere sig fuldt ud om at kommentere fodbold – bl.a. det danske landshold.
Bent Nyegaard fortsætter med sin spidskompetence, håndbold – indtil videre som studieekspert. Selv om alderen har ramt 70, føler den tidligere træner sig langtfra færdig. (Foto: Claus Poulsen)

– Det er lidt vemodigt. Men vi sætter stor pris på, at vi får en slutrunde mere at give den gas i, siger Bent Nyegaard, der for fremtiden får en rolle som ekspert i TV 2’s studie i stedet for i kommentatorboksen.

Venner for livet

– Selvfølgelig er der en masse følelser og tanker omkring det, men jeg er også meget afklaret. Der er jo ikke noget dramatik i det, men det er selvfølgelig lidt specielt, fortæller Thomas Kristensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/haandbold_4_7.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

– Jeg er aldrig kommet hjem fra en slutrunde og har tænkt, at det var tre lange uger, fortæller håndboldnørden. (Foto: Claus Poulsen)

Siden de to kommenterede sammen for første gang ved VM i Portugal i 2003, har særligt de danske herrer stået for den ene store oplevelse efter den anden med adskillige guldmedaljer til følge.

Det betyder også, at de to herrer de sidste 19 år har lært hinanden vældig godt at kende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/haandbold_5_4.jpg
 (Foto: René Schütze)

I over 22 år har sportsgale Thomas Kristensen kommenteret håndbold. (Foto: René Schütze)

– Der har været år, hvor vi har haft tre måneders rejseaktivitet sammen, så vi har set rigeligt til hinanden.

Vi er nærmest som far og søn. Der er 20 års forskel på os, så vi er selvfølgelig hvert vores sted i livet. Men vi har udviklet et fantastisk makkerskab og venskab, som ikke stopper, fordi vi stopper med at arbejde sammen. Det er et venskab for resten af livet, fortæller 50-årige Thomas Kristensen om sin 70-årige makker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/haandbold_3_5.jpg
 (Foto: René Schütze)

Før nytår lød Thomas Kristensens optælling på 1.656 håndboldkampe som kommentator. Oveni skal lægges de årlige showkampe til festival i Skanderborg, hvor Bent Nyegaard selvfølgelig også har hjulpet til. (Foto: René Schütze)

Som ethvert godt far-søn-forhold, så taler de to venner selvfølgelig ikke kun om håndbold sammen, når mikrofonerne er slukket.

Deler musik

– Vi kender hinandens hverdag og familier ud og ind. Vi snakker om det, der rører sig i samfundet – om det så er politik eller kultur. Thomas er Bruce Springsteen-mand, så det kan vi ikke undgå at tale om en gang imellem og heller ikke at høre det. Jeg er ikke blevet afhængig af Bruce Springsteen, som Thomas er, men jeg har da luret kvaliteten. Så håber jeg, at jeg har bidraget med lidt Kim Larsen til ham, siger Bent Nyegaard, der også har et bud på, hvorfor fynboen og esbjergenseren har været et godt makkerpar i næsten to årtier.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/haandbold_1_6.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Et af de helt store højdepunkter i kommentatorernes karriere var at følge Danmarks drenge vinde deres første verdensmesterskab på hjemmebane i 2019. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det handler om at respektere hinandens områder. Thomas er kommentatoren, han bestemmer grundlæggende. Min opgave er at stille skarpt, når Thomas byder indenfor. Når det kører bedst, ender det med at blive en god samtale, siger Bent Nyegaard.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/haandbold_2_2.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Når bølgerne er gået højest, har over to millioner danskere set og lyttet med, når Thomas og Bent har guidet gennem slagets gang i hallerne. (Foto: Ritzau Scanpix)

Forhåbentlig vil den sidste tv-transmitterede samtale ende med dansk champagnesprøjt. Men det bliver ikke den sidste samtale mellem vennerne Bent og Thomas, der har planer om at blive ved med at holde kontakten ved lige, selv om det ikke længere er deres arbejde.

Sponsoreret indhold