Kendte23. juni 2022

Tessa skød festen i gang: Lagde Tinderbox ned

Vestegnens mest rapkæftede kvinde satte ild til Tusindårskoven, da hun gik på scenen på den fynske festivals første dag

Tessa på Tinderbox 2022

Det var Drew Sycamore, der åbnede den fynske festival på rød scenen torsdag eftermiddag. Men det var Tessa, der for alvor skød festen i gang, da hun 19.45 fyrede op under blå scene.

Under åbningsnummeret ”Så’n der” gjorde hun i vanlig stil op med det pæne pige-ideal, mens publikum kvitterede med skrig og skrål og hyldede Tessa, som den boss lady, hun er.

Da hun mellem de to første numre sagde ”piger knepper hvem de vil”, gik publikum amok. Den rapkæftede rapper fra vestegnen rammer lige ned i tidsånden, der gør op med det normative kønsideal, hvor kvinderne er pæne og mændene kan gøre, som de vil.

Og det gør Tessa. Hun siger, hvad der passer hende, hun gør, hvad der passer hende – og publikum elskede det.

Det gør hun med al tydelighed også selv.

- Det er min første gang på Tinderbox. Men det bliver ikke min fucking sidste, det kan jeg godt sige jer, lød det til publikums store begejstring.

- Jeg har boet på Fyn i fem år. Jeg ved ikke, om I kender det, men det er en lille flække, der hedder Bogense. Og jeg ved, at der er nogen fra min gamle folkeskole her i dag, og til jer kan jeg bare sige: ”Look at me nooooow”.

Undervejs spillede hun P3’s coronasang ”Tættere end vi tror” og fortalte, hvor hård perioden med nedlukning også var for hende. Noget hendes unge publikum i den grad kan identificere sig med.

Efterfølgende brugte hun et øjeblik på at hylde den afdøde rapper Natasja, som døde i en bilulykke på Jamaica i 2007.

- Giv den op for Natasja, brølede hun i mikrofonen, og publikum var med den.

De var med på det hele. Tessa havde publikum i sin hule hånd!

Sponsoreret indhold