Kendte7. januar 2021

Tesla-grundlægger Elon Musk er officielt den rigeste mand i verden

Tesla- og SpaceX-grundlæggeren Elon Musk har overhalet Jeff Bezos som den rigeste mand i verden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201202-074441-2-1920x1335we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Den 49-årige Elon Musk, der står bag bilfabrikanten Tesla, er nu officielt den rigeste mand på planeten.

Han stryger ind på førstepladsen, efter hans enorme formue nu består af mere end 185 milliarder dollers. Det svarer til cirka 1,1 trillioner kroner.

Det skriver flere amerikanske medier herunder Bloomberg og CNBC.

Indtil nu har det ellers været Amazon-bossen Jeff Bezos, der har kunnet prale af titlen som den rigeste person i verden. Han har haft holdt fast i førstepladsen siden 2017.

Jeff Bezos formue ligger lige nu på cirka 184 milliarder dollars.

Elon Musk har i mange har ligget på listen over verdens rigeste personer, men har i løbet af det seneste år formået et øge sin formue betydeligt.

I begyndelsen af 2020 lød formuen på omkring 20 milliarder dollars, og dengang kunne Tesla-grundlæggeren lige knap snige sig ind i top 50 over verdens rigeste.

Det er blandt andet Teslas stigende værdie på aktiemarkedet, der betydet, at formuen er blevet så enorm, men SpaxeX-samarbejde med NASA nok også hjulpet Elon Musk godt på vej.

I juli måned overhalede Elon Musk casinomogulen Warren Buffet som den syvende rigeste i verden, og i november blev det Microsoft-grundlægger Bill Gates' tur til at blive overhalet. Bill Gates var på det tidspunkt den anden rigeste i verden.

Den sydafrikanske Elon Musk grundlagde Tesla, Inc. i 2003 og er en amerikansk elbil- og batterifabrikant.

Sponsoreret indhold