Kendte11. november 2023 (opd. 25. november 2023)

Terese fra "Den store bagedyst": Kunst og kager

Mesterværkerne står i kø hos den seje fritidskonditor, som drømmer om at kombinere sine to passioner
28-årige Terese Sau Hansens store helt er billedkunstneren Michael Kvium, som står bag dette mesterværk.
28-årige Terese Sau Hansens store helt er billedkunstneren Michael Kvium, som står bag dette mesterværk.
 Foto: Gregers Overvad

SENESTE: Terese vandt 25. november 2023 konkurrencen

LÆS OGSÅ: Slår ”Den store bagedyst” på seertal

Hjemme ved den tatoverede topbager kunne man måske forvente at finde opskrifter, springforme og sprøjteposer i én stor pærevælling.

Men sådan forholder det sig ikke, for den 90 kvadratmeter store lejlighed i Horsens – hvor 28-årige Terese Sau Hansen bor alene – minder mere om forsiden af et hipt boligmagasin.

Jyden er nemlig bidt af kunst, hvilket alle vægge bærer præg af.

– Det er underligt, for jeg har ikke forældre, der går særligt meget på museum. Min store favorit er Michael Kvium, for der ligger noget bag hans malerier, der får folk til at snakke.

– Det er grimt med vilje, og vi kan spejle os i hans elementer. Man kan godt selv føle sig som en kikset løber, fortæller Terese om værket Big Foot, som hun har hængende i stuen.

Tadaaa! Jyden har vist højt niveau i ”Den store bagedyst”.
Tadaaa! Jyden har vist højt niveau i ”Den store bagedyst”.
 Foto: DR

Men det er slet ikke nok, for hvis bagekarrieren tager fart og gør Terese til millionær, så er hun ikke i tvivl om, hvordan pengene skal bruges.

– Jeg skal have mere Kvium. Han er nok Danmarks dyreste kunstner, men min største drøm er at eje et originalt Michael Kvium-maleri.

– Det koster over en kvart million kroner, så skal der sælges nogle kager, kommer det med et grin fra Terese.

Under pres

Heldigvis for Terese har hun mødt idolet Kvium gennem sit arbejde som kommunikationsassistent og projektleder på Trapholt Kunstmuseum i Kolding, og det er også her nøglen til fremtidens drøm skal findes.

Terese vil nemlig gerne forene sin interesse for kunst og bagning.

– Jeg kunne sindssygt godt tænke mig at kunne kombinere tingene, og jeg tror faktisk ikke, det er helt umuligt. Kage og kunst kan godt finde hinanden, hvis jeg udtænker en formel på det.

Det kæreste eje er denne sjældne Verner Panton-­lampe, som ikke længere bliver produceret.
Det kæreste eje er denne sjældne Verner Panton-­lampe, som ikke længere bliver produceret.
 Foto: Gregers Overvad

– Jeg snakker lidt med nogle kunstnere, og vi har joket lidt med, hvor længe en kage kan stå på Trapholt, før den begynder at falde sammen, fortæller Terese, som begyndte at bage, da hun som 15-årige skulle finde en hobby.

Senere kom ”Den store bagedyst” på tv, og her var det den tidligere vinder Tobias Hamann, som inspirerede hende til at springe ud i komplekse kreationer.

Terese har desuden i årevis haft en Instagram-profil med små 6.000 følgere dedikeret til kager, og da folk længe opfordrede hende til at søge lykken i DR’s kagekonkurrence, slog hun.

– Det var for at se, om jeg kunne bage på tid og under pres. Jeg syntes, det var fedt, og jeg er overrasket over, hvor rolig jeg tog det. Jeg har altid været god til eksaminer, og jeg tænkte ikke på, hvor mange der følger med.

Her i sofaen har Terese set alle sæsoner af Bagedysten, og Tobias Hamann er favoritten.
Her i sofaen har Terese set alle sæsoner af Bagedysten, og Tobias Hamann er favoritten.
 Foto: Gregers Overvad

Plads til det hele

Bagningen og kunsten har Terese da også god tid til, for hun har ingen kæreste, hvilket jo også har den fordel, at hun 100 procent selv bestemmer, hvilke mesterværker, der hænger på væggene.

– Der er ingen mand. Jeg er god til at være mig selv og nyder at lave en base her, og jeg tager det som det kommer.

– Jeg har været i flere forhold, men for mig er det også vigtigt at kunne være i sit eget selskab. Så kan jeg jo også stå i køkkenet seks timer om dagen, hvis jeg har lyst til det. Men det er da ikke fordi, der ikke er plads til en mand, siger Terese med et smil, og mon ikke en ungersvend eller to har fået øjnene op den tatoverede topbager.

Sponsoreret indhold