Desperat efter koncert: Teenager forsøgte at stjæle fly

Foto: MEGA

Hvem har ikke siddet hjemme på teenageværelset og drømt om, at ens favoritband dog bare ville spille i Danmark, eller at man bare kunne tage et fly hen til spillestedet?

Det gælder åbenbart ikke kun her i vores lille skandinaviske land, der sjældent er første stop på stjernernes tournéer.

Sidste sommer forsøgte en amerikansk teenager nemlig at stjæle et fly for at komme til koncert 760 km væk i en anden stat. En flyvetur, der svarer til distancen mellem Kastrup Lufthavn og Prag i Tjekkiet.

Og i denne uge er der kommet nyt i sagen. Den omtalte teenager har nu, efter et halvt år, kendt sig skyldig og blev i samme ombæring idømt fem års betinget dom og en bøde på 1.000 dollars ud over sagsomkostningerne. Historien er dog stadig helt genial.

Det store kup foregik ved, at den dengang 18-årige Zemarcuis Scott klatrede over hegnet til Texarkana Regional Airport i staten Arkansas for derefter at kravle ind i cockpittet på et American Eagle fly.

Han nåede dog aldrig at sætte flyet i gang (som han selvfølgelig ingen erfaring havde med at flyve) og suse afsted til Illinois for at opleve en koncerten med rapperen Famous Dex, før sikkerhedsvagterne stoppede ham. Og heldigvis for det.

Scott fortalte nemlig politiet, at hans manglende evner til at flyve ikke bekymrede ham, eftersom han mente, at det ville kunne klares ved bare at hive i nogle håndtag og trykke på nogle knapper !?! Ud over det indrømmede han, at han havde tænkt på at stjæle et fly i omkring en måned, og at han havde overvåget det siden klokken 22 aftenen før.

Disse udsagn blev sidenhen grund for en mentalevaluering af den rap-glade teenager for at vurdere, om det overhovedet var forsvarligt at stille ham for retten. Men selvom han lyder skør, er der altså åbenbart intet i vejen med hovedet på den unge amerikaner, hvilket er grunden til at han slipper med betinget dom og lidt bøder.

Vi håber, at Scott starter en "go-fund me" eller ligende, næste gang der er en koncert, han ikke kan gå glip af - der er trods alt hverken koncerter i fængsler eller i graven. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close