Kendte25. juli 2022

Tantholdts tågede fortid: Hash og guldbajere

TV 2’s seriøse krigsreporter gik primært op i fjolletobak og pilsnere, før han kom på skærmen
Rasmus Tantholdt
– Jeg fik over 1.000 beskeder om dagen på et tidspunkt, mens jeg var i Ukraine. Det var ren kærlighed, fortæller Rasmus Tantholdt, 48 om sit krævende job som krigskorrespondent for TV 2, som har sendt ham ud i verdens brændpunkter.
 Foto: TV 2

Det gælder om at være skarp i fjendeland, når bomberne falder og kuglerne fyger, og det er TV 2’s udsendte Rasmus Tantholdt – i dag.

Tidligere var den folkekære krigsreporters sanser dog noget mere slørede og absolut intet pegede på, at han ville skifte bong ud med mikrofon.

– Da jeg var 15-16-17 år sad jeg bare og røg den fede sammen med vennerne i Aarhus. Og hvis I så mig der, så ville I undre jer over at se mig her, for der er virkelig en kontrast. Med al respekt for de venner, jeg havde dengang, så trak nogle af dem mig i den forkerte retning. Jeg arbejdede i en pladeforretning, hvor vi også røg en masse hash og drak guldbajere af kaffekopperne klokken 11 om formiddagen. Jeg famlede rundt, fortæller den garvede korrespondent i podcasten “Jagten på en ven”.

Rasmus Tantholdt
– Jeg fik over 1.000 beskeder om dagen på et tidspunkt, mens jeg var i Ukraine. Det var ren kærlighed, fortæller Rasmus Tantholdt, 48 om sit krævende job som krigskorrespondent for TV 2, som har sendt ham ud i verdens brændpunkter.
 Foto: Mikael Rieck

Usund drivkraft

Rejsen fra en tilværelse som bonghoved til skærmtrold begyndte først, da jyden blev kærester med en helt særlig pige, som i dag er præst. Hun fik Tantholdt til at læse filosofi og trak ham væk fra det dårlige miljø, og som 21-årig begyndte den journalistiske rejse.

Den tågede tid sidder dog stadig i nyhedsjægeren, som kæmper med at føle sig god nok.

– Jeg er usikker. Når jeg står i fjernsynet, virker det som om, jeg har styr på alt, men jeg har været meget usikker og har haft et forholdsvis lavt selvværd. Det at blive erklæret uegnet til gymnasiet gjorde, at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle. Det gjorde det heller ikke super nemt at miste min far som 13-årig. Han var alkoholiker, og det er ham, jeg minder om. Han var også meget social og elskede fest og ballade, siger Rasmus Tantholdt.

Rasmus Tantholdt
Selv med pres på er der plads til et lille smil.
 Foto: TV 2

På forunderlig vis har fortiden dog også været en drivkraft, for Tantholdt skulle kæmpe sig frem for at bevise sig selv og komme væk fra usikkerheden. Et stort plus i jagten på succes men også en farlig vej, som han nu er kommet væk fra.

– Det er jo ikke en super sund drivkraft at have, fordi man ender med at brænde sit lys i begge ender og med at få stress. Og det fik jeg flere gange. Fysisk var jeg virkelig skidt.

Reddet i sidste øjeblik

Stressen kom særligt op til overfladen i 2011, hvor Rasmus Tantholdt og hans kameramand, Anders, blev overfaldet i Egypten af en rasende menneskemængde med køller og knive, som forsøgte at vælte deres bil om på taget.

Rasmus Tantholdt
Bag kulisserne er det hårdt arbejde og meget uglamourøst at være udsendt.
 Foto: Privat

– Det med at være bange er ikke så slemt, hvis det er i små glimt, men hvis du er rigtig bange i lang tid, så er det meget, meget hårdt for kroppen. De smadrede ruderne for at få os ud, men pludselig kom der to egyptiske soldater med våben som satte sig i bilen og trykkede på speederen og kørte ind i en masse mennesker. Der sad på det tidspunkt måske 10 mennesker på bilen, som faldt af, mens vi kørte, siger Tantholdt om chokket i det arabiske land.

Hjemme i Danmark fik oplevelsen dog stjernen til at gøre op med sin fortid én gang for alle.

Rasmus Tantholdt og Natasja Crone
Kæresten og kollegaen Natasja Crone, 52, var naturligvis pavestolt, da Rasmus i foråret vandt Publicistprisen 2022 for sit arbejdede i Ukraine.
 Foto: Lars H. Laursen

– Vi var væk fra skærmen i halvanden måned. Der fik jeg hjælp af en coach, og han sagde, at jeg skulle stoppe med mine usikkerheder og stoppe med at finde motivation i andres anerkendelse. Han var vred på mig, og det tog jeg meget alvorligt.

Sponsoreret indhold