Tafdrup er skurk i "Tinka": Klar til gys

Instruktør og skuespiller Christian Tafdrup.

Instruktør og skuespiller Christian Tafdrup.

(Foto: Lars H. Laursen)

Det er ikke den sødeste rolle, 41-årige Christian Tafdrup spiller i ”Tinka og Kongespillet”. Som prins Fileas er han nemlig spærret inde bag lås og slå, mens han prøver at finde ud af, om han på en eller anden måde alligevel kan komme til magten i nissernes rige.

Tafdrup, der bor i Valby med sin kæreste og datter, har haft travlt, og selv om han håber julefreden kan sænke sig med familien, så har han også gang i flere store projekter – både som instruktør og skuespiller.

- Jeg har gang i mange ting. Jeg skal lave en spillefilm som instruktør, og den går i optagelse til februar, og det er et stort projekt. Det er det største, jeg har lavet, siger Christian Tafdrup og fortsætter:

-  Det er jo min tredje film, og det er også en større film end de andre, og vi skal indspille i tre lande. Det er en gyserfilm, og det er noget helt nyt for mig. Så vi forbereder den hver eneste dag, forklarer skuespilleren og instruktøren.

- Så har jeg også lige instrueret en serie, der hedder ”Parterapi”, der går på DR, som er et remake af en norsk serie, men nu har vi fået lov til at lave vores egne afsnit og skrive selv fra bunden. Det er min bror Mads Tafdrup, der har skrevet serien – og det er også ham jeg skriver film med, lyder det fra Tafdrup, som desuden også har gang i karrieren foran kameraet:

- Jeg har en lille rolle i en serie der hedder ”Grow”, som brødrene Avaz laver til TV 2 til næste år.

Christian Tafdrup

Foto: TV 2
Christian Tafdrup som Fileas i "Tinka og Kongespillet"

Selv har Christian Tafdrup også hygget sig med sin rolle som Fileas i TV 2s ”Tinka og Kongespillet”:

- Ham her er skurken i julekalenderen. Det er jo bare nogle sjove roller. Den der intensitet, der er i eventyr, får man ikke lov at spille hver dag, og det har jeg det rigtig godt med.

- Det er jo virkelig en rolle, som jeg har moret mig med, og som jeg har lært at elske, fordi jeg har spillet ham to gange. Han skal være charmerende, og fordi julekalenderen er til børn, skal der også være humor og et glimt i øjet. Det skal ikke være som om, jeg er med i en horrorfilm, siger Christian Tafdrup, der dog virkelig ser frem til sit eget horrorprojekt i det kommende år.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close