Kendte1. marts 2023

Svindeldømte Elizabeth Holmes er blevet mor for anden gang: Nu vil hun udsætte straf

39-årige Elizabeth Holmes håber på, at en dommer vil udsætte hendes afsoning
Elizabeth Holmes håber at kunne udsætte afsoningen af sin fængselsstraf.
Elizabeth Holmes håber at kunne udsætte afsoningen af sin fængselsstraf.
 Foto: Jeff Chiu/AP/Ritzau Scanpix

En dommer i San Jose i den amerikanske delstat Californien dømte i november den tidligere iværksætterstjerne og Theranos-grundlægger Elizabeth Holmes 11 år og tre måneders fængsel for svindel.

Det skete, efter et nævningeting i januar sidste år fandt Holmes skyldig i fire anklagepunkter. Blandt andet for at have svindlet investorer bevidst.

Nu er hun så blevet mor for anden gang og håber på, at en dommer vil udsætte hendes afsoning,

Det skriver CBS News.

Ifølge den svindeldømte Holmes vil hendes “to meget små børn” forhindre hende fra at flygte, lyder det angiveligt.

Elizabeth Holmes skulle ellers have startet afsoning den 27. april. Men hvis hun får sin vilje, vil hun få lov at afsone sin fængselsstraf senere:

- Holmes har dybe bånd til samfundet: Hun er mor til to meget små børn, hun har tæt relation til familie og venner, hvoraf mange har indsendt breve ved domsafsigelse, som står inde for hendes gode karakter, og hun arbejder frivilligt i en voldtægts- og kriseorganisation, lyder det blandt andet i et dokument, som CBS News har fået fingrene i.

Elizabeth Holmes blev mor for første gang, da hendes søn William Holmes Evans kom til verden den 10. juli 2021 – før hendes retssag gik i gang.

Hendes to børn har hun sammen med gemalen Billy Evans, som hun blev gift med i 2019.

Den nye Steve Jobs

Anklagemyndigheden havde krævet 15 års fængsel til Holmes. Imens bad hun om en mildere straf på 18 måneders fængsel i hjemmet med fodlænke samt samfundstjeneste.

Elizabeth Holmes stiftede firmaet Theranos i 2003 som 19-årig. Retssagen har senere kastet lys over det nu lukkede firmas forsøg på at revolutionere laboratorietest.

Anklagere har påstået, at iværksætteren svindlede private investorer mellem 2010 og 2015.

Det gjorde hun ved at overbevise dem om, at firmaets små maskiner kunne køre en lang række test med blot et par dråber blod fra et prik i fingeren.

Holmes blev sammenlignet med Apple-stifter Steve Jobs, kom på forsiden af magasiner som Forbes og Fortune, og blandt hendes investorer var mediemogulen Rupert Murdoch.

Sponsoreret indhold