Kendte9. februar 2024

Sverre Quist er færdig på skærmen: Det skal han nu

Den skærmvante TV 2-reporter Sverre Quist har kurs mod kontorjob og pressehåndtering på Nationalmuseet
Interview med brødrene Kåre og Sverre Quist.
Sverre Quists bror Kåre er også er fast inventar på skærmen. Han folder sig blot ud hos konkurrenten DR.
 Foto: Aller Media DK

Vært og reporter, Sverre Quist, kommer ifølge eget udsagn ikke til at savne at tone frem på skærmen.

– Nej, det kan jeg ikke forestille mig. Og måske er der ligefrem trofaste seere af TV 2, der nu ånder lettet op, siger han til SE og HØR.

Da kalenderen skrev februar, sprang han nemlig ud i et job som pressechef for Nationalmuseet, og nu sætter han lidt flere ord på forventningerne til sit nye job.

– Jeg synes Rane Willerslev er en helt utroligt spændende leder af museet, og jeg synes det er fascinerende, at Nationalmuseet med ham er blevet et museum i øjenhøjde med overraskelser, leg og stor, stor viden. Jeg er blevet så gammel, så jeg vel godt kan tillade mig at tænke på Nationalmuseet som en del af den rygrad og fælles reference, der mangler i hverdagen på grund af det fragmenterede og overvældende mediebillede – og vores hektiske liv, siger han.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-02-09/20180302-mr-guldfest-015.jpg
Sverre Quist giftede sig i 2016 med Gitte Larsø Quist.
 Foto: Mikael Rieck

Den nu forhenværende reporter skal hjælpe med at fortælle danskerne om Nationalmuseets landsdækkende udstillinger og oplevelser.

Og det er en tjans, han allerede nu befinder sig godt i.

– Det har været slående, så mange journalist-kolleger, der har ønsket mig tillykke og sagt, at det er et job, der virkelig giver mening. Og efter godt en uge på museet, må jeg sige, at de havde fuldstændig ret. Det gør det også lettere at sige farvel til de mange gode kolleger på TV 2, siger han til SE og HØR.

Der er blevet gået relativt stille med dørene i forhold til jobskiftet, men på Nationalmuseets hjemmeside kan man allerede se Sverre Quists navn på oversigten over direktionen. Og i mellemtiden er TV 2 begyndt at lede efter hans afløser.

Det er dog bestemt med rank ryg, Sverre Quist nu planlægger snart at opdatere sin profil på det sociale jobmedie, som han ikke har redigeret længe, indrømmer han.

– Som du selv siger, er jeg netop ikke længere på skærmen. Men det kan da godt være, at jeg lige skal opdatere min LinkedIn på et tidspunkt – der står vist stadig, at jeg er vært ved Kanal 5. Det er ved at være seks år siden, siger han til slut.

Sponsoreret indhold