Blev kun 30 år: Svensk ski-stjerne død i tragisk ulykke

Matilda Rapaport var igang med at indspille en film, da hun torsdag blev fanget i en lavine.

Matilda Rapaport var igang med at indspille en film, da hun torsdag blev fanget i en lavine.

Foto: Privat

Sverige har mistet ét af sine mest lovende skisportstalenter.

Torsdag blev den blot 30-årige freestyle-skiløber Matilda Rapaport fanget af en lavine i det chilenske skiområde Farrelones – og mandag aften udsendte det svenske skiforbund den triste besked, at det unge ski-talent ikke overlevede ulykken.

Matilda Rapaport var i gang med at indspille en film, da hun torsdag blev fanget af de enorme snemasser. Hun var begravet under lavinen i en længere periode og var bevidstløs, da det endelig lykkedes redningspersonalet at grave hende fri.

Matilda Rapaport blev efterfølgende hastet til et hospital i Chiles hovedstad Santiago, hvor hun siden har lagt i koma. Mandag aften stod det dog klart, at Matilda Rapaports liv ikke kunne reddes.

Mandag aften bekræftede det svenske skiforbund det tragiske dødsfald:

- Det er en forfærdelig hændelse med et meget ulykkeligt udfald, som er enormt svært at tage ind. Vores tanker går til Matildas nære og kære, og vi vil i det svenske skiforbund gøre alt, hvad vi kan, for at støtte dem i denne svære tid, udtaler Thommy Eliasson Winter, alpinchef i det svenske skiforbund, i pressemeddelelsen fra det svenske skiforbund ifølge Expressen.

Matilda Rapaport var et af Sveriges mest talentfulde skiløbere, og hun har blandt andet repræsenteret sit hjemland under de såkaldte Freeride World Qualifier Tour.

- Matildas personlighed og hendes færdigheder gjorde hende til en af de største profiler inden for freestyle-skiing. Hun var en stor rollemodel og en inspirationskilde for mange inden for alpint skiløb, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Det er blot tre måneder siden, at 30-årige Matilda Rapaport blev gift med Mattias Hargin, der også er professionel skiløber. Manden befinder sig lige nu i Chile sammen med Matilda Rapaports mor.

Matilda Rapaports manager, Håkan Hansson, fortæller til det svenske medie Expressen, at han er ”helt knust.

- Jeg kan ikke sige så meget. Personligt er det bare meget, meget sørgeligt, siger han til det svenske medie og tilføjer, at hendes mand naturligvis også er dybt berørt.

- Mattias (Hargin, red.) er stadig i Chile, og han er naturligvis helt ekstremt ked af det.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close