Kendte31. marts 2021

Svane har fået for meget brød: Kan aldrig flyve igen

Selvom det har været kærligt ment, når svanen har fået brød, så har det fået permanente konsekvenser for den hvide vandfugl
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/164194444_10158799326421634_456695211546399432_n.jpg
 Foto: Friends of Graves Park

En elsket og populær svane i Graves Park i Sheffield, England, har fået flere bjørnetjenester, end hvad godt er.

Velmenende parkgængere har nemlig givet den så meget brød, at den ikke længere kan flyve.

Svanen har på grund af overspisning udviklet en permanent tilstand, der kaldes "englevinger". Det skriver Mirror, efter Friends of Graves Park har delt et opslag på Facebook om svanen.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Denne stakkels svane lider af deformiteten "englevinger", skriver de og fortsætter:

- Det er en permanent tilstand, som forhindrer fuglen i at flyve. Årsagen er normalt, at fugle bliver fodret med en overdreven mængde brød. Det kan man sagtens undgå.

- Husk dette, når folk smider små stykker brød i dammene.

Uhelbredeligt

Englevinger kan ikke helbredes, og det anatomiske syndrom rammer havfugle, især gæs, ænder og svaner.

Man kan se, at fuglen er ramt, hvis dens yderste vingeled er vredet sådan, at vingefjerdene stikker ud horisontalt fra kroppen i stedet for at ligge langs kroppen.

Det kan typisk skyldes en forkert kost, hvor fuglen ikke får de nødvendige vitaminer og får for mange kalorier.

I Danmark er det ikke forbudt at fodre eksempelvis ænder, men man bør overveje det, inden man kaster brød ud til fuglene. Det kan nemlig have negative konsekvenser for både miljøet og andebestanden, oplyser Naturstyrelsen.

Hos Dyrenes Beskyttelse skærer de mere igennem: Lad være med det. Dog er det ikke englevinger, de pointere som et muligt problem ved den misfoståede omsorg.

- At fodre vandfugle udgør en sundhedsrisiko, fordi der samles unaturligt mange ænder og svaner ved fodringsstederne, hvilket giver mulighed for at syge fugle kan smitte de raske med forskellige sygdomme. Det svarer til at sidde i venteværelset ved lægen, der er bare mange vira og bakterier samlet på meget lidt plads, har Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse, tidligere forklaret.

Sponsoreret indhold