Kendte27. oktober 2022

Susanne Bier er presset

Den prisbelønnede filminstruktør har foretaget et drastisk valg, som koster hende dyrt
Udsigten til en gigantisk fortjeneste smuldrer langsomt.
Udsigten til en gigantisk fortjeneste smuldrer langsomt.
 Foto: HANNE JUUL

Boligmarkedet har tabt pusten.

Der er krig i Europa, inflationen buldrer frem, renter og priser stiger og køberne holder på deres penge. Derfor har filminstruktøren Susanne Bier spejdet forgæves efter nogen, der er villige til at købe hendes 354 kvm. store villa i Hellerup.

Fem måneders forgæves venten på en køber har presset den 62-årige Oscar-vinder til at skære en ordentlig luns af prisen på sin enorme herskabsvilla, som hun siden 2005 har delt med ægtefællen Jesper Winge Leisner.

Susanne Biers villa ligger i Københavns kommune. Lige på grænsen til Gentofte kommune.
Susanne Biers villa ligger i Københavns kommune. Lige på grænsen til Gentofte kommune.
 Foto: CLAUS POULSEN

Huset, som ligger i Københavns kommune selv om postnummeret er 2900 Hellerup, blev i juni påført et prisskilt med beløbet 27 mio. kr.

En måned efter blev der barberet over to millioner kroner af prisen, så ejendommen kunne erhverves for 24.995.000 kr.

Men enten var køberne rejst på sommerferie eller også var prisen stadig for høj. I hvert fald var ingen villige eller velhavende nok til at underskrive en købsaftale.

Nu håber Susanne Bier, at hendes hjem med mansardtag, stuk og rosetter kan sælges for 23.250.000 kr. Altså en yderligere prisreduktion på over 1,7 mio. kr. Og en pris der ligger hele 3.750.000 kr. under den oprindelige udbudspris på 27 mio. kr.

Trods de enorme prisdyk, skal der nok blive en skilling til overs, når regnestykket gøres op. Kvinden bag film som "Den eneste ene", "Hævnen", "Den skaldede frisør" og "Efter brylluppet" betalte for 22 år siden beskedne 3,5 mio. kr. for ejendommen, så en fortjeneste på næsten 20 mio. kr. er inden for rækkevidde.

Susanne Bier ejer også et sommerhus i Hundested. Det købte hun og Jesper Winge Leisner sammen i 2018. Prisen var 7,2 mio. kr. I januar 2021 overtog Susanne Bier sin mands halvdel af ferieboligen, hvorfra der er udsigt til Kattegat.

Se stjerneinstruktørens villa her.

Sponsoreret indhold