Kendte 7. maj 2022

Sultne Rasmus Bjerg: Smed otte kilo

Entertaineren blev gladere, klogere og tyndere af udfordringerne i bjergene
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Udfordringerne står i kø, når en flok kendte danskere for tiden forcerer bjergene i Kaukasus i Kanal 5-programmet “Overlev ødemarken”. For skuespiller Rasmus Bjerg var det ikke bare de lange ture i bjergterrænet, der gav modstand. Den 45-årige multikunstner mistede efterhånden appetitten til de sparsomme måltider, der var med i rygsækken under de tre ugers eventyr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Lund)

– Jeg tror, at de seks af kiloene er kommet på igen, fortæller Rasmus Bjerg, der kom tilbage fra Kaukasus for et halvt år siden. (Foto: Birger Lund)

– Jeg tabte mig otte kilo. Jeg havde også lidt at give af. Og jeg tror, at de seks af dem er røget på igen. Jeg var ikke skideglad for den mad, vi fik, fortæller den populære entertainer.

Blev gladere

På trods af de fysiske strabadser og det manglende fødeindtag, klarede Bjerg-bestigeren op- og nedturene i det østlige Georgien.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Discovery Networks Danmark)

Holdet bestod blandt andet af ekssvømmer Jeanette Ottesen, 34, radiovært Sara Frost, 32, og skuespiller Marco Ilsø, 27, som besteg bjerge med Bjerg. (Foto: Discovery Networks Danmark)

– Jeg har en stædighed, som har hjulpet mig utroligt meget. Jeg har fire børn, så jeg har lært at tage mine kampe. Det kom mig til gode der. Jeg har det tit sådan, at når ting er svære eller udfordrende, så tænker jeg: “Hvor galt kan det gå? Jeg dør sgu nok ikke af det”. Sådan havde jeg det også her, og det bar mig igennem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Lund)

Med på turen var skuespillerkollegaerne Signe Skov, 45, og Jakob Fauerby, 44, som fik tid til at diskutere livets gang i løbet af de tre ugers vandring. (Foto: Birger Lund)

Jeg var tilsandet mentalt, da jeg tog afsted på grund af corona. Så det var en eksplosion at sætte sig fri og gøre noget andet sammen med nogle fremmede mennesker og et kamerahold. På den måde var det en sejr, og jeg kom gladere og klogere hjem. Og tyndere, fortæller han.

Tæt på kulret

Det største problem undervejs var de tre ugers savn af familien derhjemme. Men her bankede deltagerne i bordet over for produktionsholdet og fik en løsning.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Jesper Sunesen)

Om et år kan Rasmus og Helle Bjerg fejre 20-års bryllupsdag.
Fruen og parrets fire teenagebørn var næsten umulige at undvære i tre uger, så en særlig telefonlinje blev oprettet af folkene bag “Overlev ødemarken”. (Foto: Jesper Sunesen)

– Vi sagde, at vi blev nødt til at have en lille kontakt, bare en gang om ugen. Ellers blev vi kulrede i hovedet ved tanken om, hvordan det mon gik derhjemme. Så når satellittelefonen virkede, fik vi allernådigst to minutter hver. Og nogle gange blev den ikke taget, fordi vi lige ringede på et tidspunkt, der ikke passede ind derhjemme.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Discovery Networks Danmark)

– Jeg har et eneboer-gen i mig, og det blev udfordret. Jeg er glad for, at programmet ikke var på en båd. Man kunne trods alt sætte sig bag en sten og skide i fred, siger Bjerg. (Foto: Discovery Networks Danmark)

Efter Rasmus er kommet hjem fra strabadserne, er han nu klar til at bruge maj til at turnere med “Linde på Bjerget” og efterfølgende holde koncerter med John Mogensen-sange – en tjans, han har holdt fast i, siden han i 2018 spillede den trinde sanger i filmen “Så længe jeg lever”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Krestine Havemann)

Det går op og ned på badevægten derhjemme. Til rollen som John Mogensen tog skuespilleren 17 kilo på – så viseren ramte 117.
Denne gang er den gået den anden vej. (Foto: Krestine Havemann)

– Jeg elsker at være John Mogensen og have et fantastisk orkester og publikum, der skråler med. At have en fornemmelse af at være blevet rockstjerne i en alt for høj alder – what’s not to like, lyder det fra den nu lidt mindre sanger og skuespiller.

Sponsoreret indhold