Kendte6. august 2023

Succesen fortsætter: Greta Gerwig skriver historie med sit ”Barbie”-billetsalg

Instruktøren bag det internationale biografhit ”Barbie” er den første kvindelige instruktør, der med en spillefilm er nået op på en indtjening på en milliard dollars
Intet kan holde den elskelige Barbie tilbage - filmen om hendes tur til den virkelige verden begejstrer og sælger rekordmange billetter 
Intet kan holde den elskelige Barbie tilbage - filmen om hendes tur til den virkelige verden begejstrer og sælger rekordmange billetter
 Foto: Warner Bros. Barbie (2023)

Måske havde den 40-årige amerikanske skuespiller og filminstruktør Greta Gerwig ikke regnet med, at hun ville få en plads i filmhistoriebøgerne, da hun takkede ja til at udforme manuskriptet til – og herefter instruere – filmen om plasticdukken ”Barbie” og hendes møde med den virkelige verden.

Men det er ikke desto mindre netop det, hun lige har opnået.

Gerwig er nemlig den første kvinde nogensinde, som har instrueret en film, som har indtjent over en milliard dollars. Det skriver flere medier – heriblandt CNN og New York Times.

Filmen nåede således en ny milepæl søndag efter en allerede imponerende start på billetsalget.

Her havde filmen ”Barbie” nemlig solgt billetter for en milliard, efter den fik premiere rundt omkring i verden for to uger siden.

Herhjemme havde ”Barbie” premiere den 20. juli.

Og faktisk er det ikke kun biografpublikummet, der tilsyneladende meget velvilligt inkasserer billetter til storfilmen, der er begejstrede. Også anmelderne var helt blæst bagover allerede ti dage inden den danske premiere, da de første domme over den lyserøde film landede.

Greta Gerwig poses for photographers upon arrival at the premiere of the film 'Barbie' on Wednesday, July 12, 2023, in London. (Vianney Le Caer/Invision/AP)
Filminstruktør Greta Gerwig, der tidligere har nydt succes med film som "Little Women" og "Lady Bird", har skrevet historie
 Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

De sociale medier – herunder navnlig Twitter, som siden er kommet til at hedde X– blev oversvømmet af rosende ord om ”Barbie”-filmen.

Anmelder på filmsitet Screenrant, Joseph Deckelmeier, kalder filmen for ”sjov, bombastisk og meget klog”, mens andre smagsdommere bekendtgjorde, at Ryan Gosling burde stikke afsted med en Oscar-statuette for sin portrættering af Ken.

Med det rekordhøje billetsalg slutter Greta Gerwig sig til 28 mandlige filminstruktører, som også har formået at indtjene ticifrede beløb på deres film.

Det er dog ikke den eneste rekord, som "Barbie" har slået søndag.

Ryan Gosling and Margot Robbie pose for photographers upon arrival at the premiere of the film 'Barbie' on Wednesday, July 12, 2023, in London. (Vianney Le Caer/Invision/AP)
Filmen får især ros for sit "noget nær perfekte cast", som også tæller superhunk Ryan Gosling i rollen som den perfekte, men dog underkuede, Ken.
 Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

Filmen rundede en milliard dollars kun 17 dage efter, den fik premiere, og selskabet Warner Bros., som står bag "Barbie", har aldrig før solgt billetter for så mange penge på så kort tid.

Den tidligere rekordholder var filmen "Harry Potter og Dødsregalierne - del 2" fra 2011. Den indtjente en milliard dollars på 19 dage.

Greta Gerwig har stået for instruktionen, men er også kvinden bag manuskriptet til "Barbie", som hun har udviklet i selskab med sin mangeårige filmmakker Noah Baumbach.

Sponsoreret indhold