Kendte 17. oktober 2017

Støv fra Sahara farver solen rød over Danmark

Mange danskere vågnede tirsdag morgen op til en rød sol over Danmark. Det smukke syn skyldes både støv fra Sahara og røg fra skovbrande i Spanien og Portugal, der er blæst op over Danmark, og som har givet solen sin særprægede farve

Mange danskere vågnede tirsdag op til et smukt syn: Solen stod selv lang tid efter sin solopgang som en smuk rød kugle på himlen.

Og det er der faktisk en helt særlig årsag til, skriver TV 2 Vejret. Årsagen skyldes både voldsomme skovbrande og en masse støv, der er blæst op fra Sahara-ørkenen i Afrika.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Røgen fra et stort antal skovbrande i Portugal og Spanien har på grund af voldsomme vinde fundet vej til Danmark, og røgen har givet solen det rødlige skær.

Den røde sol over Danmark skyldes brand og ørken. Arkivfoto: All Over

Udover røgen har vinden også medbragt en masse mængder støv fra den afrikanske ørken, som også har været med til at give solen sin særprægede farve.

De kraftige vinde, der har transporteret både røg og støv hele vejen herop, skyldes den gamle tropiske orkan Ophelia.

Stormvejret ramte Irland mandag som den værste orkan i oktober måned. Også England og Skotland har de seneste dage oplevet voldsomme vindstød på grund af Ophelia.

Tirsdag rammer Ophelia Danmark, men stormen har allerede tabt så meget af pusten, at det blot vil føles som en ”normal” blæsevejrsdag. Det er mest den røde sol, der vidner om, at et uvejr har været på spil.

Sponsoreret indhold