Kendte15. november 2020

Støtter sin mand i stormvejr: I Franks favn

Jane Frimand står efter 33 års ægteskab med Frank Jensen ved hans side midt i MeToo-orkanen.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kald det kærlighed – eller ubrydelig loyalitet.

Jane Frimand Pedersen har måttet finde sig i en hel del i de 33 år, hun har været gift med tidligere minister og nu også forhenværende overborgmester i København, Frank Jensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/frank_1.jpg
 (Foto: Benjamin Kürstein)

33 års ægteskab med op- og nedture har resulteret i to voksne sønner og fire børnebørn. (Foto: Benjamin Kürstein)

Og selv om den 63-årige kvinde har mange års erfaring som børnehaveklasseleder, så har hun haft sit hyr med at styre Frank og hans begejstring for andre kvinder.

For eksempel da socialdemokraterne i 2004 holdt julefrokost, og en ung kvindelig studentermedhjælper ikke brød sig om hans tilnærmelser og klagede til partiets ledelse, hvorefter Frank måtte undskylde sin opførsel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frank_6.jpg
 (Foto: Aller Media)

Jane Frimand har haft held med at styre sin mands udskejelser, når de har været til bal hos dronningen. (Foto: Aller Media)

Eller da Frank i 2011 slikkede en kvinde i øret og kyssede en anden på halsen i forbindelse med en vodkavåd julefrokost på Københavns Rådhus.

Urokkelig støtte

Forleden blev disse og mange andre eksempler igen hevet frem, og presset fra andre partier fik Frank Jensen til at forlade overborgmesterkontoret på Københavns Rådhus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frank_4_0.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Frank Jensen har altid fortalt Jane Frimand, når han har fejlet – og hun har tilgivet ham. (Foto: Ritzau Scanpix)

Mens beskyldningerne om upassende opførsel rasede, så stod Jane Frimand urokkeligt som klinten på Møn, hvor hun er født, ved sin fire år yngre ægtefælles side.

Hun var med til mødet på Københavns Rådhus, da Frank Jensens partifæller støttede ham i hans forsøg på at bevare borgmesterposten. Og hun var med for at overvære næste morgens pressemøde, hvor Frank meddelte, at han alligevel ville gå af som overborgmester.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frank_2.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Jane Frimand var ved sin mands side på dagen, hvor han opgav posten som Københavns bykonge. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Det er svært helt at undgå episoder i et langt ægteskab, der kræver tilgivelse. Alle begår dumheder, også os, for det er nemt – måske især når man har mødt hinanden meget tidligt i livet – at blive fristet af det græs, der ser grønnere ud. At kunne tilgive og genetablere respekten for hinanden, næsten uanset hvad der er sket, er en kunst, kun den dybeste kærlighed kan mestre. Sammen med evnen til at blive ved med at tro på hinanden, har Frank Jensen sagt i et interview med Kristeligt Dagblad.

Væk hjemmefra

Jane Frimand, der som nævnt er fra Møn, og nordjyden Frank Jensen har dannet par siden nytårsaften 1981. Da var Frank 20 år og Jane 24. De havde mødt hinanden ved et 1. maj-arrangement et par år tidligere, men aldersforskellen var på det tidspunkt for stor en barriere for Frank.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frank.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Jobbet som Bingovært på TV-Aalborg gjorde Frank Jensen kendt og populær, og det er ingen ulempe i politik. (Foto: Ritzau Scanpix)

Som unge lavede de sammen både lokalradio og gadeteater i Aalborg, og efter at være blevet en kendt bankovært på lokal-tv fik Frank Jensen for alvor gang i den politiske karriere. Det betød, at han måtte tilbringe en del tid hjemmefra.

– Vi har været gode til at tale helt åbent om alt – også de svære ting. Ærlighed kan være en barsk omgang, men den er nødvendig. Måske særligt når man har været sammen så længe, som vi har. Og været så meget adskilt, lyder det fra Jane Frimand i Kristeligt Dagblads interview med parret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frank_5_0.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Politikeren stillede op som Helle Thorning-Schmidts modkandidat, da der skulle findes en formand i Socialdemokratiet. Han tabte kampen, men fik et kram af vinderen. (Foto: Ritzau Scanpix)

Ærlighed har ikke kun været mantraet i parrets ægteskab. Ved afskeds-pressemødet forleden gjorde Frank Jensen et stort nummer ud af, at han godt nok har begået mange fejl, som han har vedkendt sig … men:

– Jeg har aldrig løjet, understregede han over for journalisterne.

Ingen døde

Når Frank Jensen har gemt hovedet under puden efter at have været på avisernes forsider på grund af skandaler, så er det Jane, der kærligt har skubbet sine fire børnebørns farfar ud ad døren og neddroslet dramaet ved at minde ham om, at ingen jo er døde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frank_3_0.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Hvad nu, Frank?
– Jeg skal ud at finde et andet arbejde, svarede den 59-årige tidligere overborgmester i sidste uge. (Foto: Ritzau Scanpix)

Jane Frimand trak sig som 60-årig tilbage fra arbejdsmarkedet for at koncentrere sig om at være sammen med børnebørnene. På Facebook skriver Frank Jensen, at hans fokus også vil ligge der:

– Jeg vil bruge mere tid med familien den kommende tid, så må vi se, hvad fremtiden byder på for mig.

Så nu behøver kvinderne på Københavns Rådhus ikke længere bekymre sig om Franks kække bemærkninger og tungeslik på hals og øre.

null

Sponsoreret indhold