Kendte 12. oktober 2020

Stjernespækket dansk komedie rykker premieredato

Premieren på den længeventede danske komediefilm "Retfærdighedens ryttere" rykkes flere uger frem
Foto: Anders Overgaard

En perlerække af danske filmstjerner, inklusiv Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas, overtager nu James Bonds' plads i de danske biografer - før end forventet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det oplyser Nordisk Film og Zentropa i en netop udgivet pressemeddelse.

Det betyder af de danske biografgængere kan glæde sig til allerede at gnaske popcorn og slå sig på lårene af den længeventede Anders Thomas Jensen-film "Retfærdighedens ryttere" den 19. november.

Komediedramaets premieredato rykkes fire uger frem fra den 17. december.

Et hul efter Bond

Det er udskydelserne af Bond-braget "No time to die", der har skabt plads i lanceringskalenderen og biografsalene til "Retfærdighedens ryttere".

Den 25. film i rækken af James Bond-film er indtil nu blevet udskudt et helt år på grund af corona. Første gang blev den skubbet til november, men nu er den endnu en gang rykket til 2. april 2021.

- Med det giver vi både biograferne en enestående mulighed for at fylde salene med en stor film og publikum chancen for at se en kæmpe eventfilm fra november. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har store forventninger til "Retfærdighedens ryttere". Den har testet helt fantastisk, og publikum synes, at filmen er både meget morsom og rørende, lyder det fra direktør i Nordisk Film Distribution, Frederik Honoré.

Producer Sisse Graum Jørgensen er enig:

- Det er klart, at flytningen af Bond-premieren efterlader et stort tomrum i biografmarkedet, og vi ser det både som en mulighed og en forpligtelse over for danske biografer at flytte vores film op i november.

Første kig på filmen

Samtidig med nyheden om en tidligere premiere, offentliggør selskaberne bag "Retfærdighedens ryttere" den første hele scene fra filmen, hvor publikum kan få et indledende indtryk, af hvad der venter.

I scenen møder vi filmens umage firkløver - spillet af Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann og Nicolas Bro - som tager på uanmeldt besøg hos en rocker, de tror har forbindelse til en tragisk togulykke. Mødet tager en noget uventet drejning

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Retfærdighedens ryttere" er et komediedrama om hævn, familie og livets større sammenhænge.

Filmen kommer lige i slipstrømmen af biografsuccesen fra Zentropa og Thomas Vinterberg, "Druk", der slog rekord i premiereweekenden, og som beviste, at danskerne ikke er coronaforskrækkede, så længe der er en god film, der venter i biografmørket.

Sponsoreret indhold