Kendte22. april 2020

Stjernedatter Maya Hawke om sine berømte forældre: - De har virkelig fucket os op

Datter af stjerneskuespillerne Uma Thurman og Ethan Hawke, 21-årige Maya Hawke, har ikke kun gode ting at sige om generationen før hendes
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mayahawke.jpg
 Foto: MEGA

Måske er det et vaskeægte lille Hollywood-ungdomsoprør, man kan spore hos den unge skuespiller Maya Hawke, som har gjort sig bemærket i både Netflix-serien "Stranger Things", storfilmen "Little Women" og med sin egen musik.

I hvert fald er det i lutter rosende ord, hun har til overs for sine forældre og deres generation.

Det fortæller hun nu i et interview i Nylon.

For selvom (eller måske netop fordi) hun med sine ultraberømte forældre har haft både et stort forspring i branchen, samt en ganske tryg og spændende barndom, så mener hun altså bestemt, at Uma og Ethan og deres jævnaldrende har jokket i den.

- Jeg talte med min ven om det den anden dag, og vi er så irriterede på vores forældres generation, lyder det fra 21-årige Maya Hawke.

- De havde det så nemt. De var allesammen skæve, mens de kørte rundt i seje benzinslugende biler. Det var ødelæggende for vores miljø, og de stemte desuden på de forkerte politikere. De havde ingen krige, ingen pest og ingen pandemier.

Hendes 49-årige mor Uma Thurman voksede ligesom faderen Ethan Hawke op i 80'erne, blev store a-liste-stjerner i 90'erne og blev gift i 1998, samme år som de fik Maya.

- Vi er i 20'erne nu. Det er meningen, at vi skal ha' det sjovt, tage stoffer og feste. Men i stedet... Tager vi spinningtimer for at forsøge at overleve vores planet. Vi har en forfærdelig præsident, og det er bare virkelig irriterende. De har virkelig fucket os op, lyder det fra den unge kvinde.

Mor gav råd

"Stranger Things"-stjernen fortæller desuden i interviewet, at hendes forældre havde vidt forskellige råd til hende, da hun i sin tid besluttede sig for at gå i deres fodspor.

- Fordi industrien er så meget hårdere ved kvinder, så var min mor tilbageholdende - ikke så meget i forhold til skuespillet, men mere det her med at blive en offentlig person, siger hun og uddyber:

- Den vægt der bliver lagt på for eksempel ens udseende, eller ens alder - den slags ting, som slet ikke har med din evne til at spille skuespil at gøre.

Mor uma Thurman var eksempelvis en af de kvinder, der meldte sin under #metoo-fanerne tilbage i 2017, da der dukkede anklager op mod filmmanden Harvey Weinstein.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/hawke_uma.jpg
 Foto: MEGA

Maya Hawke og mor Uma Thurman sammen til modeshow. Siden barnsben har Maya mænget sig med store stjerner. Her med Celine Dion og Amber Heard.

Selvom Maya sætter pris på sine forældres råd, så kan hun ikke lade være med at tænke, at deres storhedstid var en ganske anden, og at det slet ikke kan sammenlignes med udfordringerne, som hendes egen generation står overfor, hvis de drømmer om at slå igennem i Hollywood.

- Det plejede at være meget mere glamorøst, forklarer hun og referer til eksempelvis reducering af store filmbudgetter på det seneste.

- Det er ikke så glamorøst mere. Der er ikke engang rigtig noget, der hedder en "filmstjerne" nu. Du kan dukke op og forsvinde igen. Nu er der bare en milliard skuespillere med en følgerskare.

Men selvom det kan lyde som om, der er lidt kold luft mellem datteren Maya og resten af familien - som forresten sidder i hjemmekarantæne sammen i øjeblikket - så hygger de sig tilsyneladende meget godt.

Sponsoreret indhold