Kendte 11. februar 2022

Sting sælger hele sit bagkatalog for to milliarder kroner

Hver eneste sang, han nogensinde har skrevet og indspillet, har Sting nu solgt til pladeselskabet Universal Music Puplishing Group. Pris? 300 millioner dollar
Foto: MEGA

Man kan mange af dem udenad. Klassikerne fra både bandet Police og soloartisten Sting - med det borgerlige navn Gordon Matthew Thomas Sumner.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvad enten det er ”Every Breath You Tak”, ”Roxanne” og ”Fields of Gold”.

Nu har den 70-årige musiker, sanger og sangskriver solgt alle sine musikrettigheder til Universal. Ifølge Reuters er handlen to milliarder kroner værd.

Køberne til Stings musik til pladeselskabet Universal Music Publishing Group (UMPG).

Det oplyste selskabet torsdag.

Ikke småpenge

Ingen af parterne har offentliggjort salgsprisen, men kilder tæt på sagen oplyser til Reuters, at handlen blev værdisat til 300 millioner dollar. Det svarer til knap to milliarder kroner.

I en udtalelse glæder Sting sig over, at det netop er hos Universal, at hans rettigheder er havnet.

- Det er helt afgørende for mig, at mit livsværk har fået et hjem, hvor det bliver prissat og respekteret. Ikke bare for at have noget at gøre med gamle fans på nye måder, men også for at introducere mine sange for et nyt publikum, musikersegment og generation, siger han i en udtalelse.

- I løbet af min karriere har jeg nydt et langt og succesfuldt samarbejde med UMG (pladeselskabet Universal Music Group, red.) som mit pladeselskab. Så det føltes helt naturligt at samle det hele under ét tag, nu hvor jeg vender tilbage til studiet klar til endnu et kapitel.

Med salget slutter Sting sig til en række andre store musikere, som også har solgt ud af bagkataloget. De tæller blandt andet Fleetwood Mac-trommeslageren Mick Fleetwood og Bob Dylan.

Sponsoreret indhold