Kendte7. januar 2024

Stig Rossen sætter ord på fremtiden: Drømmer om at spille en led satan

Stig Rossen spiller i år allersidste musical. Nu drømmer tenoren om en karriere på skærmen
Sport 2023
Stig Rossen dukkede lørdag aften op til Sport 2023 i Herning.
 Foto: Jesper Sunesen

Han er uddannet skuespiller, men er bedst kendt for sin enorme røst.

Det skal der i fremtiden laves om på. For når Stig Rossen senere på året har spillet sidste forestilling af ”Askepot”, har han samtidig spillet sin sidste musical.

Men hvad skal der så ske?

Det løftede han sløret for, da SE og HØR mødte ham til Sport 2023 i Herning lørdag aften.

- Jeg vil gerne lave film og serier, fortalte sangstjernen.

Han har allerede været foran kameraet og debuterer senere i år i sin første film, afslørede han.

- Jeg får min debut i en dansk Zentropa-film i 2024, sagde han og tilføjede:

- Det er en lillebitte rolle, men det betyder bare, at jeg har fået hul på den del af min karriere.

Det bliver dog ikke et farvel til musikken. Rossen fortsætter med at lave koncerter med Stig og vennerne, men hans farvel til musicalverdenen åbner for mere tid til at lave det, han drømmer om.

- Jeg er jo uddannet skuespiller, og det er der mange, der glemmer, fordi jeg har sunget så meget. Jeg kunne godt tænke mig i de sidste 20 år, jeg har tilbage af min karriere at koncentrere mig lidt mere om skuespil.

Helt specifikt drømmer han om at spille stærke karakterroller, som er lidt på kanten.

- Jeg tror, at jeg kunne være heldig at blive cross castet. Ligesom Ulf Pilgaard i ”Nattevagten”. Han er jo en sjov fyr og pludselig spiller han en led satan, siger Stig, som tror, han selv bliver opfattet som en flink fyr og ”den pæne dreng”.

Tror du, du ville være god som en led fyr? Sådan en rigtig psykopat?

- Ja, for fanden da. Det er jo skuespil.

Hans image som sanger og musicalstjerne kræver en del arbejde at ryste af sig, indrømmer han. Men han er vis på, at hans debutfilm vil hjælpe ham i den rigtige retning.

- Jeg tror, jeg er nødt til at overbevise nogle instruktører om, at jeg rent faktisk også kan ses som skuespiller. Der er den der store hurdle, jeg skal overvinde, at folk siger ”ah, hvis Stig Rossen er med, skal han så ikke synge? Det ville da være ærgerligt, hvis han ikke synger”, siger han og tilføjer:

- Men det har jeg gjort i så mange år, så jeg vil gerne se, om jeg kan få nogle roller, hvor jeg ikke skal synge. Nu må vi se.

Stig er rundet de 63 år og nærmer sig så småt pensionsalderen. Men han har ikke planer om at trække sig fra rampelyset og nyde sit otium lige foreløbigt.

- På et eller andet tidspunkt gør jeg (går på pension, red.), men jeg kan ikke lige se, hvornår det er. Vi har 30-års jubilæum i år, og jeg har sagt, at vi skal i hvert fald fortsætte til vi har 50-års jubilæum, så jeg fortsætter til jeg er 83, slår han fast.

Du kan se alle billederne fra Sport 2023 i galleriet herunder:

Rød løber: Sport 2023

Sponsoreret indhold