Kendte30. oktober 2022

Statsministeren om den modne kærlighed: Bo betyder alt

Med livserfaring i bagagen valgte Mette og Bo hinanden til, og husbondens kærlighed er det vildeste, hun har oplevet
Mette Frederiksen
Det er af og til svært at balancere livet som regeringsleder med et familieliv. – Jeg gør det så godt, jeg kan. Det vigtigste er nok, at når jeg kommer ind ad døren, så smider jeg statsministertøjet, og så er jeg mor, bonusmor og kone, fortæller Mette Frederiksen, 44.
 Foto: Mikael Rieck

Slap nu af, Mette!

Når hun er derhjemme gør hun meget ud af at “lade statsministeren blive uden for døren” og i stedet være mor, bonusmor og hustru.

Men hvis man tror, Mette Frederiksen derhjemme smider benene op i sofaen, tager man fejl. Og faktisk kan hendes mand godt være lidt efter hende på den konto.

– Jeg har et højt energiniveau. Jeg er både A- og B-menneske, og jeg kan bedst lide at være i gang. Bo siger tit til mig, at jeg skal lære at slappe af, for jeg kan faktisk ikke rigtig finde ud af det.

I søndags havde jeg lidt fri fra valgkampen, og så begyndte jeg at fjerne ukrudt ude på fortovet. Jeg er ikke særlig god til ikke at lave noget, siger Mette.

Mette Frederiksen og Bo Tengberg
Mette og manden Bo Tengberg, 57, var for nylig med til bal på slottet, da dronningen inviterede til gallataffel.
 Foto: Hanne Juul

En voksen kærlighedshistorie

De mødte hinanden gennem fælles venner i 2014.

Mette Frederiksen og filmfotografen Bo Tengberg havde på det tidspunkt begge fået børn hver for sig, og de gik ind i parforholdet med masser af livserfaring.

I 2020 blev parret gift ved et romantisk bryllup på Møn, og selv kalder Mette sit og Bos forhold for en voksen kærlighedshistorie.

Mette Frederiksen og Bo Tengberg
15. juli 2020 sagde Mette og Bo ja til hinanden ved et kirkebryllup på Møn.
 Foto: Søren Jul Lamberth/Aller Foto & Video

– Det var et meget afklaret tidspunkt i livet at vi mødte hinanden på. Jeg var blevet til den, jeg er og det samme var Bo.

Så det er kærligheden, der har ført os sammen, og ikke alle mulige andre omstændigheder, og det er kærligheden, der er vores drivkraft, fortæller Mette Frederiksen til SE og HØR.

Der er ingen tvivl om at Bo er en stor støtte for den 44-årige toppolitiker.

– Bo betyder alt. Det vildeste, man som menneske kan opleve, må være at blive elsket af en anden, og det får jeg fra Bo. Jeg er meget taknemmelig for ham, siger hun med et smil.

Mor og bonusmor

Parret bor i en villa tæt på Hareskoven ved København, hvor også deres store børn elsker at være.

Mette har børnene Magne på 16 år og Ida Feline på 20 år fra sit tidligere ægteskab.

Mads Sylvester, Bo Tengberg og Mette Frederiksen
For nylig var Bo og Mette til premiere på Nørrebro Teater, hvor Bos søn Mads Sylvester, 20, også var med. Han var nemlig instruktørassistent på forestillingen “Kunsten at være okay”.
 Foto: Birger Storm

Bo har datteren Malou – og fra sit tidligere ægteskab har han børnene Mathilde på 18 år og Mads Sylvester på 20 år.

Den sammenbragte familie nyder at bruge tid i køkkenet, når de er samlet.

– Når vi er hjemme alle sammen, er madlavning det vigtigste. Vi har nogle børn, der virkelig er gode til at lave mad, fortæller Mette.

Børnene bakker op

Sommetider kan det være svært at få livet som landets stats-minister til at hænge sammen med et familieliv, og det har Mette måttet indse.

– Jeg får det ikke altid til at hænge sammen, men jeg gør mig meget umage for at gøre det så godt, jeg kan.

Mathilde, Magne, Mette Frederiksen og Bo Tengberg
En aften i Det Kgl. Teater sidste år hyggede Mette og Bo sig med hans datter Mathilde, 18, og hendes søn Magne på 16 år.
 Foto: Kasper Wenstrup

Jeg tror, der er tidspunkter, hvor mine børn ville ønske, jeg var mere til stede, men jeg har ikke et konkret eksempel på det. Det er store børn, vi har, og de ved godt, at når en krise rammer, så er jeg på arbejde.

Især i starten af coronakrisen var min vigtigste opgave at være på arbejde hele tiden, og heldigvis bakkede hele min familie op om det, fortæller hun.

Sponsoreret indhold