Kendte6. september 2016

Sportsstjernes søn mejet ihjel – nu tager de rørende beslutning

Den svenske MMA-fighter Marcus Kowal mistede lørdag sin elskede søn Liam. Den 15 måneder gamle dreng blev mejet ned af en spritbilist, mens han lå i sin barnevogn og blev efterfølgende erklæret hjernedød på hospitalet. – Vores hjerte er knuste, udtaler sportsstjernen, der dog midt i sorgen har fået styrke til at ville hjælpe andre
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lille_liam.jpg
 (Foto: Marcus Kowal/Facebook)

Lørdag blev den svenske MMA-fighter Marcus Kowal ramt af sit livs tragedie. Sportsstjernen, der bor i Los Angeles-forstaden Hawthorne, mistede på tragisk vis sin 15 måneder gamle søn Liam, der blev ramt af en spritbilist, mens han lå i sin barnevogn.

Den lille dreng blev hastet på hospitalet, hvor lægerne kæmpede for at redde hans liv. Men Liam var hjernedød, og der var derfor intet, lægerne kunne gøre.

MMA-fighteren valgte søndag at dele den forfærdelige nyhed til sine mange venner og fans på Facebook. Her takkede han for den enorme støtte, som han og resten af familien havde modtaget siden det tragiske dødsfald lørdag:

- For omkring en time siden blev vores baby erklæret hjernedød. Han forsøgte at kæmpe så hårdt. Han døde endda på et tidspunkt, men de bragte ham tilbage til livet. Han er en lille fighter. Hans hjerte banker stadig, men hjernen virker ikke mere. Vores hjerter er knuste, og der er et tomrum i min sjæl, men vi vil komme igennem det, skrev Marcus Kowal på Facebook, hvor han også havde lagt et billede op, der viste ham sammen med sin elskede søn Liam.

Midt i den ubærlige og ufattelige sorg har forældrene fundet styrke til at ville hjælpe andre. Forældrene har derfor valgt, at lille Liams organer skal doneres væk.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lille_liam.jpg
 (Foto: Marcus Kowal/Facebook)

Lille Liam sammen med sine forældre. Liam døde lørdag, efter at han blev ramt af en spritbilist ude foran sit hjem i Hawthorne. Foto: Privat

- Det er ikke let at skrive, men Liams organer skal doneres væk, så hans lille hjerte kan hjælpe et andet barn med at leve, så hans forældre ikke skal gå igennem samme smerte, som vi gør. Vi har fået at vide, at vi kan donere til dem, vi vil. Derfor skriver jeg denne besked for at høre, om der er et barn derude, som vi kender, som har brug for et nyt hjerte eller et andet organ. Det smerter mig at skrive dette, men Liam elskede at dele ting, og den person, som vi opfostrede ham til at blive, ville have elsket at hjælpe andre. Så skriv til mig, hvis I kender nogen, lyder opfordringen fra Marcus Kowal.

Den tragiske ulykke skete lørdag, da lillesøsteren til Marcus Kowals kæreste var ude og gå en tur med barnevognen. Ikke langt fra MMA-fighterens hjem blev barnevognen, hvori Liam lå, mejet ned af en 72-årig spritbilist, der efterfølgende forsøgte at flygte fra stedet. Spritbilisten blev senere stoppet af beboere i området, hvorefter politiet ankom til stedet.

- Jeg troede, at han var død. Men så jo, hvordan barnevognen så ud. Den lå dér i to stykker. Og Liams lille grønne frø, som han altid havde med sig, lå på gaden, har Marcus Kowal fortalt til det svenske medie Expressen om øjeblikket, hvor han opdagede den forfærdelige ulykke.

Den lille dreng blev hastet på hospitalet, hvor lægerne kæmpede for at redde hans liv. Men drengen var altså hjernedød, og der var derfor intet, som lægerne kunne gøre.

- Vi lever i et mareridt. Hvert minut ved man ikke, hvordan man skal kunne fortsætte med at leve, fortæller den sørgende far til det svenske medie.

Nu håber familien dog, at de i det mindste kan finde en smule trøst i tanken om, at deres søn nu vil hjælpe andre.

Sponsoreret indhold