Kendte5. januar 2022

"Spider-Man: No Way Home" slår vild rekord: En af de mest sete film nogensinde

Både i udlandet og herhjemme har interesseren for den seneste "Spider-Man"-film været så enorm, at den nu kan kalde sig for en af de bedst sælgende film nogensinde
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er ikke en gang en måned siden, at "Spider-Man 3: No Way Home" havde premiere i de danske såvel som de amerikanske biografer, men allerede nu kan filmen kåres til at være en massiv biografsucces.

Filmen, der har den 25-årige Tom Holland i hovedrollen som Peter Parker, kravlede mandag ind på en helt særlig liste.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tom-holland-spider-man.png
 Foto: MEGA

Tom Holland og Zendaya til den amerikanske premiere på "Spider-Man: No Way Home", der er blevet en massiv biografsucces. (Foto: MEGA)

Den nyeste Marvel-film er nemlig blevet en af de ti bedst sælgende biograffilm nogensinde.

Ifølge Box Office Mojo har "No Way Home" solgt for 609 mio. dollars (4 mia. kr.) i USA alene, mens filmen internationalt har solgt for 759 mio. dollars (5 mia. kr.).

"Spider-Man"-filmen har dermed vippet "De Utrolige 2" af pinden, der siden 2018 har siddet solidt plantet på 10.-pladsen.

På 9.-pladsen ligger "Star Wars: The Last Jedi", der har ligget på listen, siden filmen havde premiere i 2017.

På verdensplan er "Spider-Man: No Way Home" også godt i gang med at indtage de store lister. Her kan filmen nemlig prale af at placere sig på en 12.-plads.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stills_61d32e2857e51.jpg
 Foto: SF Studios / Sony Pictures

Også i Danmark har der været stor interesse for "Spider-Man: No Way Home". (Foto: SF Studios / Sony Pictures)

Danskerne er vilde med "Spider-man"

Også herhjemme nåede "No Way Home"-filmen at bevise, at det danske publikum har set meget frem til den store Marvel-produktion.

Den nåede nemlig at snige sig med på listen over de mest sete film i de danske biografer i år. På første pladsen lander Bond-filmen "No Time to Die", som formåede at sælge mere end en million danske biografbilletter.

Derudover har Anders Matthesen med "Ternet Ninja 2" snuppet andenpladsen, mens "Margrete den Første" og "Pagten" lander på tredje- og fjerdepladsen.

Direktør for Danske Biografer, Lars Werge, kalder det "bemærkelsesværdigt", at "Spider-Man: No Way Home" overhovedet nåede at lande på listen.

- Den nåede kun tre dage i biograferne før nedlukningen. Det indikerer, hvor mange billetter biograferne kunne have solgt i juleugerne – og det er da med til at give en vis optimisme for biograferne forud for 2022, lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Biografer.

Sponsoreret indhold