Kendte10. september 2020

Sofie Linde om massiv støtte: - Tak for at tage mig i hånden

De sidste par dage har et åbent brev floreret mellem kvinder i mediebranchen. Brevet er en støtte til tv-vært Sofie Lindes protest mod sexisme
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hele Danmark sad med åben mund og polypper, da den 30-årige Sofie Linde ved ZULU Comedy Galla for et par uger siden, delte en vild og gruopvækkende historie om sexisme.

En oplevelse om en stor ”tv-kanon”, der til en blot 18-årig Sofie Linde truede hende med at ødelægge hendes karriere, hvis ikke hun ville ”sutte hans pik”.

Hele episoden har således sat gang i en kæmpedebat om sexisme. Og en gruppe kvinder, som er ansat hos TV 2, har desuden sendt en åbent brev rundt til kvinder, der enten arbejder eller har arbejdet i mediebranchen med ønsket om at indsamle underskrifter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/zulu_comedy_galla_20200627-1.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Sofie Linde til ZULU Comedy Galla 2020.
Foto: Thomas Laursen

Brevet er naturligvis også noget frem til hovedpersonen selv, der, ud fra et opslag på den garvede tv-værts Instagram-profil, er både glad og rørt til tårer.

Artiklen fortsætter under Instagram-opslaget …

Hele 701 kvinder har skrevet under på brevet, der i den grad takker Sofie Linde for at fortælle om sine oplevelser, da hun som vært på Comedy-showet fortalte om den DR-medarbejder, der truede med at ødelægge hendes karriere.

Initiativet til det åbne brev er taget af journalisterne Maria Andersen, Anne Sofie Hvenegaard, Julie Kragh Thisgaard, Christine Brink, Camilla Slyngborg og Anne-Katrine Bondo.

Underskiftsindsamlingen løber indtil på lørdag den 12. september klokken 12.

Se brevet nedenfor:

Kære Sofie Linde

Tak for, at du havde modet til at tale højt. Vi har set med fra sidelinjen længe nok, og nu taler vi sammen med dig. Du fortæller, hvordan du oplevede en sexistisk kultur blandt nogle mænd, da du startede i mediebranchen.

Du har ret. Vi oplevede det også.

Du fortæller, at der stadig er grund til at sige til de yngre generationer, at man godt må sige nej, fordi kulturen stadig findes blandt nogle mænd.

Du har ret. Vi oplever det også.

Vi har alle oplevet det i større eller mindre grad i løbet af vores karriere. Upassende bemærkninger om vores udseende eller påklædning. Lumre beskeder. Grænseoverskridende fysisk adfærd. Advarsler om, at der er enkelte mænd, vi skal undgå til julefrokosten.

Det skete engang. Det sker stadig.

Mange har afkrævet dig svar på, hvem 'den store tv-kanon' er. Du har fra starten insisteret på, at det vil du ikke sige. Fordi det her ikke bare handler om en enkelt mands grænseoverskridende opførsel for 12 år siden.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Sofie Linde, men hun er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Sponsoreret indhold