Kendte 18. juni 2022

Sofie Linde: Hvor var dem, jeg troede, jeg var venner med?

Tv-værten fortæller til Folkemødet, at det værste ved at bliver fortaler i Metoo-debatten var de venner, der ikke tjekkede op på hende
Sofie Linde fortæller åbent om tiden efter hendes værtrolle til Zulu Comede Galla i 2020 i Podcasten "Det, vi taler om".  
Sofie Linde fortæller åbent om tiden efter hendes værtrolle til Zulu Comede Galla i 2020 i Podcasten "Det, vi taler om".
Foto: Hanne Juul

Hun har modtaget dødstrusler og er blevet stoppet på gaden af sure folk, der snakker grimt til hende og hendes børn.

Alligevel er det ikke der værste, som Sofie Linde ifølge hende selv har oplevet, efter at hun til Zulu Comedy Galla i 2020 blev ansigtet på hele Metoo-debatten i Danmark.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det fortæller hun til Folkemødet, hvor hun gæstede podcasten ”Det, vi taler om”, der optog live fra Bornholm.

For da snakken faldte på, hvad det værste har været, ved at stå frem, skulle Linde ikke bruge meget tænketid.

- Jeg synes faktisk, det værste har været at miste venner. Og det har jeg. Der er nogle, jeg ikke kan tilgive for ikke at have været der. Det er noget af det, jeg har arbejdet på.

- Ring da!

Sofie Linde oplevede i tiden efter Comedy Galla en heftig tid, hvor der ifølge hende selv, blev snakket meget om hende. Også i krogene.

Selv om hun kunne læne sig op ad sin manager og lave en mediestrategi, blev det for meget, og hun tabte sig til trods for, at hun var gravid.

- Jeg synes alt omkring mig, blev så skrøbeligt. Og hvor var de, jeg troede, jeg var venner med? Hvorfor ringede de ikke og spurgte, hvordan jeg havde det?

- Det handlede ikke om, at du skulle være enig med, hvad jeg sagde. Men ring da og hør, hvordan jeg har det. Alle kan se, jeg bliver slået, siger Sofie Linde i podcasten.

Derfor faldt nogle venner naturligt fra, mens at andre blev skåret fra af Linde selv.

Nogle, der til gengæld skrev, var blandt andet popdronningen Medina og den tidligere statsminister Heller Thorning-Schmidt, afslører ”X-factor”-værten.

Hvad skete der i 2020?

Sofie Linde var vært ved Zulu Comedy Galla i 2020.

I sin indledende tale til showet valgte hun, at fortælle om sexisme i mediebranchen. Noget hun selv havde oplevet på egen krop.

- Da jeg var 18 år og startede på DR. Jeg skulle til julefrokost. Havde glædet mig enormt meget. En stor tv-kanon kommer over til mig og siger til mig, at hvis jeg ikke sutter hans pik, så ødelægger han min karriere. Jeg sagde nej. Jeg er ret sikker på, at du kigger på mig nu, sagde Linde på scenen.

Kommentaren blev efterfølgende diskuteret vidt og bredt og startede en ny bølge i kønsdebatten i Danmark.

Sponsoreret indhold