Kendte 3. juli 2021

Sofie Lassen-Kahlke slettede opslag med "Danmarks drenge": Kniber en tåre under nationalsangen

Egentlig havde hun postet 2002-hittet ”Danmarks Drenge” lørdag den 12. juni under kampen mod Finland. Men så tog roliganstemningen en alvorlig drejning
Foto: Hanne Juul

Mon ikke der er et par stykker, der går og krydser fingre for bølgegang på stadion i Baku og i det ganske danske land, når Danmark lørdag klokken 18 spiller kvartfinale mod Tjekkiet?

41-årige Sofie Lassen-Kahlke er i hvert fald en af dem, der godt kan finde på at knibe en tåre, når nationalsangen bliver sunget i Azerbaijans hovedstad i aften.

Slettede opslag

Det skriver hun på Instagram, hvor hun desuden passende deler et tilbageblik på hendes eget musikalske bidrag til fodboldstemningen fra 2002 -nemlig ”Danmarks Drenge”, som hun sang sammen med Søren Poppe.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun afslører i den forbindelse, at hun oprindeligt havde lagt klippet på under kampen mod Finland. Men da Christian Eriksen faldt om med hjertestop, slettede hun det igen.

- Pludselig handlede alting om større ting end fodbold, skriver hun.

Vidste intet om fodbold

Dog har sangen i dag fået en anden os større betydning hos hende. Ligesom mange andre danskere klædt i rød og hvidt har taget den gamle VM-sang fra Japan og Sydkorea med sig i opvarmningen til dette års EM.

- I dag er det satme Danmarks drenge mere end nogensinde, vi skal se spille, og jeg tænker, at jeg ikke er den eneste, der kniber en tåre og får gåsehud, når nationalsangen skal synges, skriver den skønne skuespillerinde.

I et nostalgisk tilbageblik på Søren Poppe-duetten fra starten af 00’erne fortæller Lassen-Kahlke til BT, at der var særligt en del af den populære slagsang, som hun måtte øve ekstra meget.

I C-stykket lyder det nemlig: ”Beckham, Vieri, Rivaldo, Figo, Šuker, Zidane”.

- Min far hjalp mig lidt med udtalen af navene. På det tidspunkt anede jeg ikke noget om fodbold. Jeg anede ikke engang, hvem Zidane var, indrømmer hun.

Sponsoreret indhold