Kendte27. oktober 2022

Søs Fenger hylder Elisabeth Gjerluff: - Jeg takker altid Elisabeth

"Jeg holder øje med dig"-sangerinden Søs Fenger hylder Elisabeth Gjerluff Nielsen, som døde søndag, i et rørende Facebook-opslag
Søs Fenger sender store roser afsted til afdøde Elisabeth Gjerluff Nielsen.
Søs Fenger sender store roser afsted til afdøde Elisabeth Gjerluff Nielsen.
 Foto: Aller Media

Søndag mistede Danmark en lysende stjerne på den danske musikhimmel, da Elisabeth Gjerluff Nielsen døde efter kort tids sygdom.

Forfatteren og sangeren har haft stor betydning for mange gennem sit 65 år korte liv. En af dem er 80’erikonet Søs Fenger.

I et langt og rørende opslag på Facebook, hylder og mindes ”Den jeg elsker”-sangeren sin afdøde kollega, som hun lærte at kende i 1988.

De to krydsede hinandens vej første gang, da Elisabeth sendte et kasettebånd med en demo med sangen ”Holder øje med dig”.

Fenger fornemmede med det samme, at hun havde guld mellem hænderne, og hun har sunget den til hver koncert de seneste 34 år.

- Elisabeth kunne skrive, så man altid mærkede elementerne – hun forbandt følelser med natur og brugte altid symboler, som gjorde at vi alle kan genkende os selv i hendes beskrivelser af livets for- og bagsider.

Elisabeth Gjerluff-Nielsen døde 23. oktober 2021 efter kort tids sygdom. Hun blev 65. 
Elisabeth Gjerluff-Nielsen døde 23. oktober 2021 efter kort tids sygdom. Hun blev 65.
 Foto:Robin Skjoldborg

Det var også Gjerluff, der lagde pen til papir og skrev de to hits ”Sidste time” og ”Tivoli i regnvejr”.

- Jeg takker altid Elisabeth på et tidspunkt i mine koncerter, for jeg ved, hvor ubeskrivelig stor indflydelse hun har haft på mit musikalske liv, skriver hun og fortsætter:

- Det er i høj grad hendes skyld, at jeg igen og igen kan tage rundt i landet og dele nogle store udødelige klassikere med mit publikum. Tak kære Elisabeth, den evigt skarpe, skriver Søs Fenger og sender sine tanker til familien Gjerluff.

Søs Fenger fortæller desuden, at det er Jacob Binzer, der dengang gik under navnet Goldfinger, som står på kassettebåndet ved siden af Gjerluff.

For dengang var D-A-D-guitaristen ikke meget for at blive sat i forbindelse med en ung, ukendt popsild. Siden skiftede han til et andet alias: Igor Mortis.

Sponsoreret indhold