Kendte6. september 2023

Søren Le Schmidt kan ikke holde sig fra systuen: Vil designer Mie Moltkes dansekjole

Designer Søren Le Schmidt har store planer om at iklæde Mie Moltke i hans eget design, når de går på gulvet til premieren på "Vild med dans"
Søren Le Schmidt havde sin hustru Nikoline med til premieren onsdag aften.
Søren Le Schmidt havde sin hustru Nikoline med til premieren onsdag aften.
 Foto: Lars H. Laursen

Når Sarah Grünewald fredag efter fredag har budt op til dans på hele Danmarks dansegulv, har hun ofte gjort det i en kjole, som hendes ven, designer Søren Le Schmidt har kreeret.

I år bliver han en endnu større del af danseshowet, når han som nydanser skal svinge comeback-danseren Mie Moltke rundt i cha cha cha, paso doble og hvad de ellers hedder.

At designeren nu selv skal på gulvet, betyder ikke, at hans kjoler ikke kommer til at pryde værterne – eller hans dansepartner for den sags skyld. Tværtimod.

- Jeg har i hvert fald en plan, og jeg ved, at jeg får lov at lege lidt. Så jeg får lov til at designe lidt til Mie. Jeg tænker da, hun skal have lov at åbne i mit design til premieren, fortalte han, da SE og HØR mødte ham til premieren på ”Ehrengard: Forførelsens kunst” onsdag aften.

Det var ikke et krav for Søren, at han kunne fortsætte med at designe kjoler til programmet, da han takkede ja til selv at være med.

- Jeg tænkte ikke så meget over det – jeg tog det som en selvfølge. Men nu må vi se, hvor meget jeg får lov at bestemme hen ad vejen, lød det.

Sikkert er det i hvert fald, at designeren har ufatteligt svært ved at holde sig fra ”Vild med dans” systue.

- Jeg har da taget mig selv i et par gange lige at gå ind og banke på og sige: ”har I brug foret godt råd, så siger I bare til”.

Søren og Mie er så småt begyndt at lære grundtrinene forud for den stort anlagte jubilæumssæson, og kjolekreatøren har allerede lært noget nyt om sig selv.

- Det er vildt sjovt, men vildt hårdt. Det der med, at man skal være helt ret og helt nede i knæ … jeg kan mærke nogle muskler, jeg slet ikke anede, jeg havde. Mine lår og min ryg. Der er jeg virkelig kommet på prøve, siger han og understreger:

- Men det er vildt sjovt, og jeg glæder mig til at komme lidt længere i processen. Vi har kun trænet fire gange, så jeg glæder mig til at lære lidt mere.

Du kan se alle de flotte kendisser fra verdenspremieren på ”Ehrengard: Forførelsens kunst” i galleriet herunder:

Gallapremiere: "Ehrengard: Forførelsens kunst"

Sponsoreret indhold