Kendte 6. juni 2020

Søren Brostrøm i gammelt interview: Det var hans fremtidsdrøm

Som ung læge stilede coronageneralen ikke ligefrem efter at komme til tops inden for sit fag
(Foto: Ritzau Scanpix)

Under coronakrisen er Danmark kommet på fornavn med Søren Brostrøm. I kraft af sit virke som direktør for Sundhedsstyrelsen er den lægeuddannede aarhusianer gang på gang tonet frem på skærmen til pressemøder for at holde os opdaterede på coronavirus-situationen i Danmark. 

Men som unge læge var det ikke ligefrem en karriere som embedsmand, der trak i ham. 

Brostrøm pryder forsiden på denne måneds Euroman, og i det tilhørende interview gengiver magasinet et interview med Brostrøm, som fandt sted tilbage i 1997. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Dengang arbejdede Brostrøm som gynækolog og lod sig i den forbindelse interviewe i en artikelserie, som omhandlede drømmejobs. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dengang udtalte han følgende til Euroman om sit job som læge: 

- Jeg føler mig priviligeret, fordi jeg har et job, hvor jeg laver nogle spændende ting, og fordi jeg overhovedet har et job. Inden man starter, drømmer man om at frelse verden. Jeg har været så heldig at bevare min idealisme og min tro på, at jeg gør noget positivt, udtalte han for nu 23 år siden. 

I interviewet afslørede Brostrøm også, at han nok ikke ville være læge for evigt: 

- Om 30 år gider jeg nok ikke rende rundt på et sygehus midt om natten mere. Så kunne jeg godt tænke mig at have en lille café, hvor jeg kunne gå og hygge mig. 

Sponsoreret indhold