Kendte7. april 2023

Sødt eller virkelig mærkeligt? Hun er mor og bedstemor til det samme barn

Den spanske skuespillerinde Ana Obregón har sat gang i rugemordebatten, efter hun har sat sin egen søns datter i verden
Ana Obregón har født sin søns barn.
Ana Obregón har født sin søns barn.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den 68-årige tv-skuespillerinde Ana Obregón har skabt røre og debat, efter det kom frem, at hun har opfyldt sin afdøde søns sidste ønske: At få et barn.

Obregón afslører i forbindelse med et interview med magasinet Hola!, at hun har brugt sønnens sædceller til at gøre en rugemor gravid.

Sønnen, Aless, døde af kræft tilbage i 2020 i en alder af kun 27 år, men han er altså nu blevet far til et barn, som han så deler med sin egen mor.

Historien har skabt røre i Spanien, fordi surrogati her er ulovligt, og at sædprøver kun kan bruges til at gøre en enke gravid inden for 12 måneder efter partnerens død.

Den spanske tv-stjerne har betalt en cubansk kvinde bosat i Florida for at bære barnet, der kom til verden 20. marts, og som ifølge Obregón er blevet født til et amerikansk statsborgerskab.

Den lille pige vil blive registreret ved det spanske konsulat i Miami, før Obregón flyver hjem til Spanien.

Ana García Obregón er både mor og bedstemor til sønnens barn.
Ana García Obregón er både mor og bedstemor til sønnens barn.
 Foto: Ritzau Scanpix

Det har fået flere til at protestere mod, at barnet overhovedet bliver bragt ind i landet, fordi det ifølge dem er kommet til verden ulovligt.

Obregón understreger dog, at hun er registreret som barnets mor i USA på helt lovlig vis, og så er det desuden også lovligt at adoptere et barn fra den anden side af Atlanten, hvis man bor i Spanien.

- Ikke min datter

Det er ikke kun problematikkerne med det juridiske, som flere i Spanien sætter spørgsmålstegn ved. Obregóns påstand om, at barnet var en del af sønnens sidste ønske, bliver der nemlig også tvivlet massivt på.

- Det virker tvivlsomt for mig, at afdødes ønsker ville have været, at hans sæd skulle bruges til at befrugte et æg i kroppen på en kvinde i et andet land, siger filosofiprofessor Gonzalo Velasco i et interview med radiostationen Cadena Ser og fortsætter:

- Det virker ret indviklet.

Ana Obregón holder dog fast i, at barnet ikke skal vokse op som hendes datter.

- Den her pige er ikke min datter, men mit barnebarn, siger hun til Hola!

- Hun er Aless' datter, og når hun vokser op, vil jeg fortælle hende, at hendes far var en helt.

Ana Obregón er gift med den italienske aristokrat Alessandro Lequio. Hun er bedst kendt for sin rolle i serien "A las once en casa".

Sponsoreret indhold