Kendte11. juli 2019

Skuespillerinde Berrit Sidse Kvorning er død, 69 år

Skuespillerinden Berrit Sidse Kvorning er død i en alder af 69 år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bb-27368.jpg
 (Foto: Aller Media)

Den danske skuespiller Berrit Sidse Kvorning er død i en alder af 69 år.

- Det er med stor sorg, at vi må fortælle, at vores mor og kæreste, Berrit Sidse Kvorning er død efter lang tids sygdom. Hun blev født 14. september 1949 og ville til september være fyldt 70 år. Hun sov ind i sit hjem i København omgivet af sine nærmeste, skriver familien i en pressemeddelelse.

Berrit Sidse Kvorning husker især for sine utallige roller i blandt andet ”Piger i trøjen”, ”Den eneste ene”, ”Huset på Christianshavn” og ”TAXA”.

Hun hed Berrit Kvorning i folkemunde, mens familie og venner altid har kendt hende som Sidse.

Hun uddannede sig på Statens Teaterskole fra 1971 til 1974. Tidligere tilbragte hun otte år som balletelev hos Edite Frandsen 1957-65, ligesom hun også har været på kostskole i udlandet, arbejdet som fotomodel bl.a. i Paris og taget første del af en handelsskoleuddannelse.

Familien udtaler i forbindelse med dødsfaldet:

- Som mor var hun kærlig, omsorgsfuld, nærværende, sjov og ubetinget i sin kærlighed. Hun har altid opfordret os til at drømme stort, se mulighederne i livet, tage handling der rykker os i den retning vi vil, og gøre det med glæde og aldrig give op – og så selvfølgelig have det sjovt på vejen, for vi har kun et liv.

- På de senere år viste hun sig også som en kærlig, omsorgsfuld, fantasifuld og opfindsom mormor, der altid var klar til at finde på lege og fortælle sjove og fængende historier med masser af rekvisitter. Hun gik altid op i at lege legen færdig før hun skulle videre. Selv til det sidste sørgede hun for at 'lege legen færdig' med de nærmeste - hendes partner Helge samt os to døtre. Omend hun ikke er her længere i fysisk form, vil hendes ånd altid være med os i livet og hverdagen, skriver familien i pressemeddelelsen.

Sponsoreret indhold