Kendte 10. juni 2020

Skuespiller Reese Witherspoon sagsøgt for tilbud på sociale medier

Det var et forsøg på en god gerning, der resulterede i, at skuespilleren nu bliver sagsøgt.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den 44-årige skuespiller fortryder højst sandsynligt, at hun på Instagram forsøgte at hylde de skolelærere, der i løbet af coronapandemien har arbejdet ekstra hårdt.

Udover at lave skuespil står Reese Witherspoon desuden bag tøjfirmaet Draper James, som blandt andet sælger kjoler.

Og det var således nogle af disse kjoler, som skuespilleren og virksomheden ville donere til de hårdtarbejdende lærere. I hvert fald var det sådan, hendes opslag på Twitter blev opfattet:

- Kære lærere: Vi vil gene takke jer. Under karantænen kan vi se, at I arbejder hårdere end nogensinde for at uddanne vores børn, skriver Draper James i opslaget.

- For at vise vores taknemmelighed vil Draper James gerne forære lærere en gratis kjole.

Artiklen fortsætter under Twitter-opslaget ...

Denne udmelding fik en god portion skolelærere til at tro, at den garvede skuespiller ville give dem kjoler som belønning for deres flid.

Men det var imidlertid ikke sådan, tingene forholdt sig.

Ifølge amerikanske TMZ skulle tre kvinder nu have sagsøgt Reese Witherspoon, fordi de skulle afgive personlige oplysninger til skuespillerens tøjmærke – og kort efter ville alle ”vindere”, der accepterede tilbuddet blive kontaktet.

Ifølge sagen har mere end en million kvinder således delt personlige oplysninger med virksomheden i den tro, at de fik en gave retur. I stedet havde Draper James kun 250 kjoler afsat til formålet – noget de undlod at gøre opmærksom på i opslaget.

Draper James’ advokat fortæller blandt andet, at ”denne retssag blot er et uretfærdigt forsøg på at udnytte Draper James’ gode intentioner om at ære lærermiljøet ved at forære hundredvis af kjoler væk".

De tre kvinder sagsøger Reese Witherspoons virksomhed på vegne af alle, der accepterede Draper James-aftalen og kræver desuden en erstatning.

Sponsoreret indhold