Skuespiller Josh Thomas overrasker: - Jeg er autist

Nu håber Josh Thomas, at han kan ændre folks opfattelse af og fordomme om autister

Nu håber Josh Thomas, at han kan ændre folks opfattelse af og fordomme om autister

Foto: MEGA

Manden bag og hovedrolleindehaveren i Netflix-serien ”Please Like Me”, Josh Thomas, delte en personlig opdagelse med sine 183.000 følgere på Instagram mandag.

- Jeg har i et stykke tid vidst, at jeg var autist, skriver han og fortsætter:

- Det har været en god oplevelse for mig at finde ud af det. Jeg har lært at forstå mig selv bedre, og det har hjulpet folk omkring mig med at forstå situationen, skriver han, før han slår fast, at han gerne vil ændre måden hvorpå man skildrer diagnosen i eksempelvis film og tv.

- Jeg har besluttet mig for at dele min historie, fordi den variation af autister og karakterer, vi ser i medierne, er meget smal, og det står i kontrast til, hvor varieret autismespektret er, skriver han i opslaget, hvor det samtidig fremgår, at han er enormt lettet over at have fået svar.

På Spektret

Autisme beskrives af Landsforeningen Autisme herhjemme for at være en ”medfødt, neurologisk betinget, kognitiv anderledeshed, der påvirker alt, hvad mennesket med autisme tænker, siger og gør."

Ofte har denne anden måde at sanse og forstå verden en stor betydning for autistens måde at indgå i sociale sammenhænge og kommunikere med andre mennesker.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Josh Thomas her i rollen som Josh, der forsøger at komme helskindet gennem starten af 20\'erne. Serien vandt både anmelderroser og publikumshjerter, da den fik premiere på Netflix i 2013 (Foto: Mega)

Josh Thomas her i rollen som Josh, der forsøger at komme helskindet gennem starten af 20'erne i "Please Like Me". Serien vandt både anmelderroser og publikumshjerter, da den fik premiere på Netflix i 2013. (Foto: Mega)  

Man taler inden for autisme om et spektrum, hvorpå man kan befinde sig på forskellige måder og med forskellig intensivitet. Dog har man, hvis man befinder sig på spektrum bestemte karakteristika tilfælles med andre med autisme.

Fans forbundet 

Det afspejler sig også i kommentarerne under Josh Thomas opslag, hvor flere støtter hans ærlige udmelding.

- Det er skørt, lige siden jeg så ”Please Like Me” har jeg følt mig forbundet med dig på en underlig måde. Jeg fandt selv ud af, at jeg er autistisk for fire år siden, skriver en fan af skuespilleren.

33-årige Thomas er bedst kendt for at have spillet rollen med samme navn som han selv - Josh - i Netflix-serien, som han selv er skaber på.

Josh som kæmper med at navigere rundt i starten af voksenlivet, da hans kæreste forlader ham. Langsomt men sikkert går det op for ham, at han er homoseksuel.

Thomas har desuden skrevet og med i serien ”Everything's Gonna Be Okay” på Amazon Prime.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close