Skønhedskonkurrence for nonner

Mulige kandidater til \

Mulige kandidater til "Miss Sister 2008"

Foto: All Over

Det lyder måske som oplægget til en fræk film for voksne, men nej. Der er tale om den skinbarlige virkelighed.

Selvom man er indhyllet i slør og lange gevandter og har viet sig til et liv kun med Jesus, så kan man godt være en både ung, smuk og sexet.

For at gøre op med gængse fordomme om, at nonner er gamle og kedelige, har den italienske præst og teolog, Antonie Rungi, derfor opfundet skønhedskonkurrencen.

Den foregår på hans blog og begynder i september. Nonner fra hele verden har mulighed for at deltage.

- Nonner er ligesom lidt udenfor i den gejstlige verden. Dette bliver en anledning til at gøre dem mere synlige, udtaler præsten til Associated Press.

Nonnerne skal udfylde en profil med foto og informationer om deres liv og kald. Det er op til søsteren selv, om hun vil posere med hovedet tildækket eller ej.
Læserne får en måned til at stemme på den nonne, de bedst kan lide.

Ydre skønhed er Guds gave

- Vi stiller ikke nonnerne op i små badedragter. Men det har aldrig været et krav at være grim for at blive nonne. Ydre skønhed er da også en gave fra Gud, forklarer initiativtageren.

- Dette initiativ undergraver tanken og ideen om, at nonner har dedikeret deres liv kun til Gud, udtaler Alberto Giannino, der er leder af den italienske forening af katolske akademikere. Han synes skønhedskonkurrencen er synd og skam.


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close