Kendte16. februar 2022

Skønhedsbehandling gjorde Linda Evangelistas krop deform: Nu viser hun sig frem

Selv kalder hun sin krop for brutalt vansiret og permanent deform efter et fedtfrysende skønhedsindgreb
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega793162_002.jpg
 Foto: MEGA

En af verdenshistoriens største supermodeller, den i dag 56-årige Linda Evangelista har ikke tænkt sig at gemme sig mere, efter hun for flere år siden gik gennem en tilsyneladende simpel fedtfrysning – der ifølge hende gik grueligt galt.

Nu viser hun sig for første gang frem på eksklusive billeder i People Magazine. Billeder, der selvfølgelig kommer med et længere interview om den skæbnesvangre behandling.

Den tidligere model, der engang var et af de absolut mest fotograferede og eftertragtede kvinder i verden, har siden sit søgsmål mod virksomheden CoolSculpting og Zeltiq Aesthetics Inc. i september ikke vist sig for offentligheden.

I skjul og skam

Men nu er hun – som hun selv siger – færdig med at gemme sig skamfuldt væk.

- Jeg plejede at elske at gå på catwalken. Nu frygter jeg hele tiden at rende ind i nogen, som jeg kender, fortæller hun med tårer i øjnene til magasinet, før hun fortsætter:

- Jeg kan ikke leve sådan her længere – i skjul og i skam. Jeg har bare ikke kunne leve med den smerte længere. Nu er jeg villig til endelig at tale.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/2443860u-1920x2880we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Linda Evangelista i 2013 (Foto: Ritzau Scanpix)

Linda Evangelista har gennem de seneste år gennemgået en psykisk og fysisk smerte, som ud af det blå ramte hende efter den populære fedtfrysningsbehandling, som hun modtog hos sin dermatolog fra august 2015 frem til februar 2016.

Dengang fik hun at vide - som man desuden gør i dag - at fedtfrysningsmetoderne er fuldstændig ufarlige. De bliver beskrevet som et ikke-kirurgisk alternativ til fedtsugning eller operationer.

Hun gennemgik i alt syv CoolSculpting-behandlinger i sin tid.

Evangelista påstår, at hun ikke længere er i stand til at arbejde, og derfor sagsøger hun firmaet bag behandlingerne Zeltiq Aesthetics Inc. For i alt 50 millioner dollars.

Omkring tre måneder efter sin sidste behandling, begyndte den 56-årige skønhed at bemærke buler omkring hagen, lårene og området omkring hendes BH – faktisk nøjagtig samme områder, som hun med fedtfrysningen havde forsøgt at gøre slankere.

Nu voksede de pludselig – og blev hårdere og følelsesløse.

- Jeg tænkte, at det nok var mig, der gjorde noget galt, fortæller Evangelista, der begyndte at træne mere og gå på kure.

- Til sidst spiste jeg slet ikke. Jeg var ved at miste forstanden.

Da hun endelig i 2016 smed badekåben foran sin læge, var hun opløst i tårer og flere måneders frustrationer udløste pludseligt et nedslående svar:

Evangelista blev diagnosticeret med ”paradoxical adipose hyperplasia” – eller i forkortet form blot PAH. En yderst sjælden bivirkning, der rammer færre end 1 procent af CoolSculpting-patienter.

Her får behandlingen altså den modsatte effekt end den ønskede. PAH udvider i stedet fedtet.

Den forhenværende supermodel gennemgik i alt to fedtreducerende operationer efter anbefaling fra lægen, ligesom hun desuden måtte gå med kompression på både kroppen og under hagen i op til otte uger.

- Det bliver ikke det mindste bedre. Bulerne er hårde. Hvis jeg går med en kjole, gnider de sammen – lige indtil der næsten er blod. For det er ikke blødt fedt, der støder sammen. Det er hårdt.

- Jeg ser mig ikke længere i spejlet. Det ligner slet ikke mig, lyder det hjerteskærende fra Linda Evangelista.

Sponsoreret indhold