Kendte22. januar 2019

Bedstemor bag tremmer: Skjulte syv lig i haven

Hvem skulle have troet at, den søde bedstemor, der altid delte hjemmebagte kager og hjemmelavet mad ud til naboerne over rosenhækken, havde en massegrav i sin baghave? SE & HØR fortæller her historien om en af USA's mest berygtede seriemordere
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dotothea_-_foto_mega_.jpg
 Foto: MEGA

Ordsproget 'skinnet bedrager' har aldrig passet bedre end på Dorothea Puente. Den tilsyneladende søde, gamle dame forgiftede nemlig kager, som hun delte ud til sine naboer, for bagefter at kvæle dem med en pude i deres seng.

Over en periode på et årti dræbte Dorothea Puente syv mennesker på den måde, og begravede bag efter de ophuggede lig i en massegrav i hendes have i Californien.

Den ældre dame, som døde i 2011, maskerede lugten af råddent kød ved at fortælle folk, at den mærkelige lugt kom fra kloakken og døde rotter og altså ikke fra hendes ofres rådne lig. Det skriver The Sun og Sactow Magazine.

Fandt syv lig i haven

I 1988 begyndte politiet at efterforske Alberto Montoyas forsvinden, han var en af Dorotheas lejere, . Politiet besluttede at gennemsøge huset.

Men hendes ordentlige hjem og den søde personlighed fik politiet på andre tanker. Til politiet har hun bare en lille, gammel dame med en forkærlighed til at kokkerere store middage.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/dorothea_0.jpg
 Foto: politi

Dorothea Puente skjulte syv lig i sin baghave. (Foto: Politi)

Alligevel var der noget mistænkeligt, da de gik ind i huset, for omkring grøntsagerne i haven var der en stor bunke jord. Efter et nærmere kig på jordbunken besluttede politiet at grave hele haven op.

Og det var her de gjorde der første uhyggelige fund- liget af den 78-årige Leona Carpenter sammen med seks lig mere.

Mumificerede lig og rådne lemmer

De døde lig var 51-årige Alberto Montaya, 64-årige Dorothy Miller, 55-årige Benjamin Fink, 62-årige James Gallop, 64-årige Vera Faye Martin og 78-årige Betty Palmer.

Flere af dem var helt mumificerede – viklet ind i stof, sengetøj og gaffatape – og en manglede hovedet, hænder og fødder.<

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/dotothea_-_mega.jpg
 Foto: MEGA

Det var bag dette hus i Californien, at Dorothea Puente begravede sin ofre. (Foto: MEGA)

Obduktionen viste, at ofrene var blevet forgiftet – og Dorothea indrømmede, at hun havde puttet en dødbringende mængde sovepiller i lejernes mad.

Da de var bevidstløse – kvælte hum dem i deres seng.

Ligene blev derefter flyttet til huller i haven, som på forhånd var blevet gravet.

Koldblodig morder

Politiet fandt hurtigt ud af, at Dorothea dræbte hendes lejere for penge.

Det anslås, at hun ’tjente’ lige omkring 30.000 danske kroner for at hæve deres checks fra social security

Dorotheas Puente blev tiltalt for syv drab

Under retssagen fem år efter fundet af de syv lig kæmpede nævningene med beslutningen om, hvorvidt hun bare var en bedstemor med lange fingre, der blev ’framed’ som morder, eller om hun i virkeligheden var en koldblodig morder, der bare gemte sig bag en sød og uskyldig facade.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/dotothea_-_foto_mega_.jpg
 Foto: MEGA

Dorothea Puente modtog en dom på to gange livstid. Og døde i fængslet. (Foto: MEGA)

I retten sagde en af nævningene: ’at henrette Puente ville være som at henrette din egen bedstemor’.

Men anklagemyndigheden, som kaldte mere en 130 vidner til skranken, sagde at Dorothea var ’en af de mest kolde og snu kvindelige mordere landet nogensinde havde set’.

Den gamle, hvidhåret dame blev dømt for tre drab, som hun fik en straf på på livstidsdomme, og kunne med et vinke farvel til at komme ud af fængslet i live.

Politiet tror, at Dorothea slap afsted med de koldblodige drab i så lang tid, fordi hendes ofre var skrøbelige sjæle, der ikke havde familie eller venner, der hurtigt ville lægge mærke til, at de var væk.

Sponsoreret indhold