Kendte7. maj 2016

Skal du i haven? Det er ”Nøgen Havedag” i dag

Plant blomster og lug ukrudt uden en trevl på kroppen i dag - det er den officielle nøgne havedag.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/garden.jpg
 Foto: All Over

Der er mange underlige dage på kalenderen, men nogle er lidt sjovere end andre. Verden har sin officielle chokoladedag, der er en pandekagedag, og sørme om verden ikke også har en officiel ”Nøgen Havedag”.

Den nøgne havedag falder altid den første lørdag i maj, så hvis du skal i haven i solskin i dag, så er det altså helt OK, hvis du dropper tøjet og planter blomster uden en trevl på kroppen.

”World Naked Gardening Day” blev grundlagt og organiseret af Mark Storey fra Nude & Natural Magazine og Jacob Gariel. Eventen fandt sted første gang i 2005 - og siden 2007 har dagen ligget fast på den første lørdag i maj.

Siden er traditionen blevet fastholdt og vokset til en reel dag mange steder, og der er ingen der reelt set står for dagen, så alle kan bare gøre lige det de vil. Men ideen er, at man skal ordne sin have - uden tøj på - for at føle sig tættere på naturen.

Men Mark Storey siger dog, at det er helt okay, at have noget på i haven. Det har han faktisk selv.

- Hvis jeg skal i haven nøgen, så skal jeg altså have en hat eller nogle sko på. Det er helt okay. Folk er ret fornuftige, når det kommer til den slags. Det er ikke en religion, har han ifølge Huffington Post sagt til Today.com.

Dagen er inspireret af Naked Bike Day (Nøgen cykeldag), der blev afholdt første gang i 2004.

Sponsoreret indhold