Kendte27. januar 2016

Se billedet: Sjælden "hvid" giraf fotograferet i Afrika

En ’hvid giraf’ er blevet fundet i Tarangire National Park i Tanzania – se det særprægede pattedyr lige her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/en-flok-giraffer.jpg
 (Foto: All Over)

Giraffen Omo er ikke som alle andre giraffer.

For mens dens artfæller er udstyret med orange pels og sorte pletter, er Omo en anelse anderledes at se på.

Den er nemlig mere hvid, end den er plettet.

Årsagen skyldes, at det langhalsede pattedyr - der bor i Tarangire National Park i Tanzania - har en sjælden form for albinisme kaldet leucisme. Det betyder, at Omos celler ikke er i stand til at lave pigment, hvilket har gjort giraffens pels helt bleg.

https://imgix.seoghoer.dk/en-hvid-giraf.jpg
 (Foto: Polfoto)

Omo er ikke som andre giraffer. Om den er opkaldt efter vaskepulveret, vides ikke - men det ligner da, at den er blevet vasket lidt for meget. Foto: Polfoto

- Omo er den første hvide giraf, vi har kendskab til, men vi har også observeret leucistiske vandbukke, bøfler og strudse i Tarangir, fortæller Derek Lee, der er ekspert og leder af Wild Nature Institute, ifølge Daily Mail.

Det er Derek Lee, der har taget billedet af den særprægede giraf – og han har tilmed fulgt den tæt det sidste stykke tid.

- Det lader til, at Omo kommer godt ud af det med de andre giraffer. Hun er altid blevet observeret sammen med stor gruppe ’normale giraffer’ – de virker ikke til at tænke på den anderledes farve, siger Deres Lee.

- Omo er nu omkring 15 måneder – hun overlevede sit første år som kalv, hvilket er den mest farlige tid for små giraffer, fordi de er et oplagt måltid for løver, leoparder og hyæner.

- Hendes chancer for at overleve, indtil hun er fuldvoksen, er gode. Men giraffer bliver regelmæssigt jagtet på grund af deres kød, og hendes særprægede farve kan måske gøre hende et mere oplagt mål, fortæller Derek Lee ifølge Daily Mail.

Sponsoreret indhold